Nieuws

Computerleven: Kafka in het holst van de nacht

Vrijdag 22 april bracht het Utrechtse Cymbaline (met Zuid-Limburgse roots) hun nieuwste single en videoclip uit: Computerleven. Het nummer is de titel track van hun eerste album, dat in oktober dit jaar op vinyl wordt uitgebracht door het Duitse undergroundlabel Young & Cold Records. Het album werd door broers Jeroen en Thom Rondeel grotendeels thuis opgenomen tijdens de verschillende lockdowns in de afgelopen twee jaar en is daarom elektronischer geworden dan hun eerdere werk.

Computerleven gaat over ten onder gaan aan het digitale tijdperk. Niets meer zijn dan data. En het pijnlijke besef van de eentonigheid van een bestaan dat gereduceerd is tot nullen en enen. Een machinale beat, duistere synthesizers en behoorlijk wat galm vormen de achtergrond voor dit Kafkaëske verhaal. Kortom: muziek die het beste na zonsondergang beluisterd kan worden.

De videoclip werd gemaakt door Glitterjunk (Sam Cuppen) en is in première gegaan op het Amerikaanse www.post-punk.com, dat eerder de video voor hun single ‘Walking Sleeptalking‘ deelde

Gerelateerde artikelen met Computerleven: Kafka in het holst van de nacht

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht