Nieuws

Colin Benders cureert Cultura Nova NNNacht

Met een lange dansnacht in de LIMBURGzaal brengt Colin Benders de 27ste editie van Festival Cultura Nova tot een apotheose. In 2009 stond de multi-instrumentalist, beter bekend als Kyteman, al met twintigkoppige orkest op het festival. Inmiddels heeft Colin Benders zijn trompet ingeruild voor een nieuwe liefde: modulaire synthesizers. Op zaterdag 26 augustus cureert hij een ‘Cultura Nova NNNacht’ die een ode is aan de analoge elektronische dansmuziek, met behalve een live-set van Colin Benders ook sets van Sjamsoedin, Kubus en visuals door Kijkbuiskinderen.

Na het succes van The Kyteman Orchestra legde frontman Colin Benders zich toe op het bouwen van zijn eigen studioparadijs Kytopia in Utrecht. Daar werd hij halsoverkop verliefd op de modulaire synthesizer, een allemachtig instrument met ontelbare effectmodules, knoppen, schuiven en kabels dat in de handen van de juiste meester muzikale wonderen kan verrichten. Met zijn zelfgebouwde installatie van modulatoren, effectenracks, potmeters en kabels creëert Colin Benders bedwelmende elektronische landschappen en stampende techno. Zijn sets improviseert hij van begin tot eind. Volledig analoge elektronische muziek, zonder laptop, zonder usb-stick, terug naar de artistieke basis. Een visie die een groeiende groep producers en liefhebbers weer opnieuw de spanning op de dansvloer laat voelen.

Voor de rest van de line-up benaderde Colin Benders zielsverwanten die de liefde voor modulaire synthesizers delen. In zijn soloproject maakt Nobody Beats The Drum DJ Sjam Sjamsoedin warme, diepe techno en house. Naast zijn zelfgebouwde synth neemt hij ook een zogenaamde visual-synthesizer mee, waarmee hij zijn muziek omzet subtiele lichtprojecties. Beatmaker Kubus is bij het grote publiek vooral bekend van zijn hiphop producties, maar ook hij koestert een voorkeur voor oude analoge synths en drumcomputers waarmee hij hiphop blend met techno en electro.

Liefhebbers van techno, hiphop en elektronica komen dit jaar goed aan hun trekken tijdens Cultura Nova. Met een aantal ‘Cultura Nova NNNachten’ in de Limburgzaal en poppodium NIEUWE NOR trekt het festival door tot in de late uurtjes, met een avontuurlijke en dansbare nachtprogrammering in de signatuur van Cultura Nova.  Een samenwerking tussen het festival, Poppodium NIEUWE NOR en de LIMBURGzaal.

Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar via nieuwenor.nl en PLT.nl

Gerelateerde artikelen met Colin Benders cureert Cultura Nova NNNacht

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht