Nieuws

Clubconcert JW Roy in Grenswerk Venlo op 2 november 2018

JW ROY & THE ROYAL FAMILY
TERUG UIT DE VS, KLAAR VOOR DE NEDERLANDSE PODIA

2 november, Grenswerk Venlo

Special guests: Lea Kliphuis

Eind vorig jaar bracht JW Roy zijn laatste album ‘A Room Full Of Strangers’ uit. Hij trok er mee langs meer dan 50 Nederlandse theaters en speelde deze maand (sep 2018) met zijn band The Royal Family een aantal shows in de Verenigde Staten. Vanaf oktober start een clubtour die het hele land zal doorkruizen.

Tijdens deze tour speelt JW zijn nieuwe nummers, zijn oude hits en klassiekers uit het Americana-oeuvre in een stomende country, soul en rock ’n roll show zoals we van hem gewend zijn. JW Roy neemt tweespecial guests mee: Judy Blank en Lea Kliphuis. Elk van hen zal bij zes shows het programma openen. Judy Blank scoorde onlangs nog een hitje met ‘Mary Jane’. Vorige maand schreef ze samen met JW nog een song die tijdens de tour misschien voorbij gaat komen. In september zal Judy Blank eerst nog haar nieuwe album uitbrengen, opgenomen in Nashville. Het laatste album van Lea Kliphuis (The World Owes Me Nothing) is al iets ouder, uit 2016. Lea had na die tijd nog wel een belangrijke bijdrage aan het album van JW Roy door samen met hem het nummer Keep It Simple te schrijven en op te nemen. Ook deden Lea en JW een duet op het album ‘Lance: The Rise & Fall in 14 songs’ dat werd geschreven door JW Roy en Bert Wagendorp en in maart 2018 nog werd bekroond tot het beste sportboek van 2017.

JW Roy wordt alom gezien als de Americana vertolker van Nederland. Maar ook als een gewaardeerd songwriter, velen zullen JW kennen door zijn samenwerkingen met artiesten zoals Diggy Dex, Guus Meeuwis en onlangs nog Lakshmi. Zijn laatste eigen album ‘A Room Full Of Strangers’ uit september 2017 laat een variatie horen van uiterste breekbare songs tot dampende rock-’n-roll, southern soul, roots-rock en een lichte vleug psychedelica. Met zijn vaste band The Royal Family (bestaande uit Roel Spanjers, Cok van Vuuren, Judith Renkema en Rob Wijtman) creëert hij een brede americana sound, thematisch verdeeld in liefde en verdriet en een altijd doorgaande zoektocht naar verandering en vooruitgang.

Gerelateerde artikelen met Clubconcert JW Roy in Grenswerk Venlo op 2 november 2018

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht