Nieuws

Candy Dulfer, Froukje, Wolter Kroes en meer naar nieuwe festival Aan de Waterkant

Aan de Waterkant maakt eerste namen bekend
De eerste namen voor het nieuwe stadsfestival Aan de Waterkant zijn Candy Dulfer, Froukje, Wolter Kroes, Afterpartees, Andy & The Antichrist en Marshmallow Moonshine. Vandaag worden de concertnamen voor het festival aangekondigd. Morgen wordt het theaterprogramma bekend gemaakt en vrijdag volgen alle clubavonden. De kaartverkoop voor alle concerten, theatervoorstellingen en clubavonden start aanstaande zaterdag 3 juli om 11:00 via www.aan-de-waterkant.nl.

Aan de Waterkant is het eerste evenement dat plaatsvindt in het nieuwe park ‘t Bat aan de Maas. Voor De Maaspoort en Grenswerk is het park een logische plek voor een nieuw evenement, op een steenworp afstand van beide podia. Een ideale plek voor een reeks concerten en voorstellingen in augustus bij ondergaande zon.

Zondag 1 augustus:           Wolter Kroes
Vrijdag 13 augustus:          Froukje
Zondag 15 augustus:          Afterpartees + Andy & the Antichrist
Vrijdag 20 augustus:          Candy Dulfer
Zondag 22 augustus:          Marshmallow Moonshine

In 2008 scoorde Wolter Kroes zijn eerste nummer-1 hit met het nummer Viva Hollandia. Dit nummer bracht hij uit ter ere van het EK-voetbal in Zwitserland en Oostenrijk. Hij geeft jaarlijks tot wel 300 shows, door het hele land. Hij is al jaren een van de meest geboekte artiesten van het land met uitverkochte shows in o.a. Ahoy en de Heineken Music Hall (AFAS Live).

Over de hele wereld staat Candy Dulfer bekend om haar krachtige, energieke live concerten. Ze werkt samen met de beroemdste sterren (waaronder Prince, Beyoncé, Aretha Franklin, Sheila E., Maceo Parker, Dave Stewart, Van Morrison, Lionel Richie en Pink Floyd) en speelt met haar band over de hele wereld in uitverkochte zalen en op de grootste festivals. Daarnaast ontving ze een Grammy Award nominatie voor haar debuutalbum ‘Saxuality’, verkocht ruim 2,5 miljoen solo-albums wereldwijd en scoorde meerdere nummer 1 hits in de USA.

Froukje is nog maar 18 jaar als ze zich begin 2020 met haar single ‘Groter dan Ik’ in een klap profileert als een van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop. De single biedt haar dansbare en zelfgeschreven perspectief op de huidige klimaatcrisis (“Happy new year / de wereld staat in de fik / en ik zou het willen blussen, maar het vuur is groter dan ik”), gaat viraal op internet en brengt haar op de radar van media als De Wereld Draait
 Door en 3FM.

Muzikaal schuilt Afterpartees ergens tussen Iggy Pop, The Strokes, Parquet Courts, Jonathan Richman en Blondie. Melodieuze powerpop met een goed oor voor hooks. Ze speelden op elk denkbaar festival (waaronder Pinkpop, Best Kept Secret, Into The Great Wide Open en Lowlands) en zijn druk bezig met een nieuw album dat dit jaar verschijnt.

Marshmallow Moonshine is een Limburgse dialectband voortgekomen uit een eerder project van ‘Plotje & Friends’ met het bekende BBQ-lied ‘Wetse waat ik lekker vind’. Met de zomerhit ‘Tis good vandaag!’ is de band rondom zanger Marinho Peters uitgegroeid tot een volwassen band die countryrock combineert met dialect teksten.

Tijdens de concerten en clubavonden wordt de 1,5 meter losgelaten en is naast het ticket een negatieve coronatest of vaccinatiebewijs nodig. Hiervoor werken de podia samen met Testen voor Toegang. De capaciteit per concert is vastgesteld op 350 personen. Daarnaast is er nog een terrasgedeelte dat op de programmadagen vanaf 12.00 uur open is.

De ticketverkoop voor alle concerten, theatervoorstellingen en clubavonden start aanstaande zaterdag 3 juli om 11:00 via www.aan-de-waterkant.nl. Het festival vindt plaats tussen 30 juli en 22 augustus.

Aan de Waterkant is een samenwerking van Poppodium Grenswerk, De Maaspoort Theater & Events en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Venlo, Kickstart Cultuurfonds, Fonds Podiumkunsten.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht