Nieuws

Canadese Industrial-metalband Front Line Assembly naar Heerlen

De Canadese band Front Line Assembly komt voor een exclusief optreden naar Heerlen. Geïnspireerd door de muziek van DAF, Portion Control, SPK en Liaisons Dangereuses, riep Bill Leeb de electro-industrial band in 1986 in het leven nadat hij uit Skinny Puppy stapte. Front Line Assembly treedt op 12 augustus op in poppodium NIEUWE NOR tijdens de jaarlijkse reünie van het New Wave Café van Inpoet.

Muzikant Bill Leeb startte Front Line Assembly nadat hij in 1986 Skinny Puppy had verlaten. Door vroege elektronische en (post-)industriële invloeden te combineren met elementen uit de elektronische body music (EBM) ontwikkelde hij met Front Line Assembly een eigen unieke sound. De nummers zijn telkens stevig en dansbaar, maar hebben ook vaak een persoonlijke touch. Klassieke albums als ‘Gashed Senses & Crossfire’ en ‘Caustic Grip’ hebben veel andere bands beïnvloed.

Deze Canadese band komt op speciaal verzoek van DJ Kitty naar Heerlen voor een optreden tijdens de jaarlijkse ‘Inpoet Reünie’. VJV (Vormingswerk Jong Volwassenen) Inpoet was in de jaren tachtig/begin jaren negentig een begrip in Heerlen en omstreken. Elke vrijdag was er een dansavond waarbij Kitty, verstopt in een klein DJ-hok, de meest obscure platen draaide maar ook toegankelijker werk uit die periode. Op 12 augustus draait DJ Kitty het beste wat de jaren 80, begin jaren 90 te bieden hadden op het gebied van New Wave, Gothic Rock, EBM, Industrial en meer.

Gerelateerde artikelen met Canadese Industrial-metalband Front Line Assembly naar Heerlen

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht