Nieuws

Build it yourself: Een duurzame beroepspraktijk

Omdat iedereen die muziek maakt, hier ook graag een publiek mee wil bereiken en er zijn of haar brood mee wil verdienen. Omdat maar 5% van de muzikanten bovenmodaal verdient. En omdat we succes nog steeds afmeten aan het aantal liveshows, streams en airplay – terwijl het uit zoveel meer bestaat – heeft De Basis, in samenwerking met Maike Fleuren een programma opgezet waarin je zelfstandig én samen met de andere deelnemers op zoek gaat naar wat jij nodig hebt om als professional op een duurzame manier in de muziek te werken.

Vragen als: hoe houd je balans tussen creëren en organiseren? Hoe ga je om met tegenslag? Wat is een goede manier om af te wegen wat je wel en wat je niet doet? En hoe ga jij om met druk van buiten en blijf je trouw aan jouw oorspronkelijke ideeën en plannen?

 

MAIKE FLEUREN
Is betrokken bij De Basis als kwartiermaker en begeleider van talenttrajecten, zakelijk leider van De Niemanders en in het verleden directeur en producent van productiehuis Oost-Nederland, waar zij o.a. betrokken was bij Kyteman’s Hiphop Orkest, Muziektheatergroep BOT en De Beer Die Geen Beer Was (met Anneke van Giersbergen & Martijn Bosman.

 

HOE WERKT HET?
In een groep van acht tot tien deelnemers wissel je kennis en ervaring uit, leer je nieuwe mensen kennen en bouw je een netwerk en klankbord op dat ook na afloop van het programma blijft bestaan. Omdat de uitwisseling van kennis grotendeels voortkomt uit praktijkervaring richt dit programma zich op makers die al een gestart zijn met een beroepspraktijk of deze al enige tijd hebben. Denk hierbij aan het al uitgebracht hebben van eigen werk, het hebben gespeeld van liveshows en/of het op een andere manier ervaring en/of inkomsten gegenereerd hebben uit muziek.

 

HET PROGRAMMA

  • 1-op-1 gesprekken met de begeleider en organisator Maike Fleuren. Zo vinden er een startgesprek, een voortgangsgesprek en een evaluatiegesprek plaats. Hierin bespreken we waar je staat als muzikant, welke vragen en thema’s je bezighouden en wat je wilt onderzoeken.
  • Een kennismakingsbijeenkomst met de groep.
  • Drie intervisiebijeenkomsten. Dit is een manier om te leren van collega’s in het veld door vragen en problemen uit de dagelijkse praktijk (die deelnemers zelf inbrengen) samen te bespreken.
  • Buddy’s. Iedereen in de groep wordt gekoppeld aan een andere deelnemer. Samen kijk je naar elkaars werkwijze en bespreek je thema’s en onderwerpen die je tegenkomt in de beroepspraktijk.
  • De tijdsinvestering is verdeeld over drie maanden: 3 x 1,5 uur individueel, 4 x één dagdeel in groepsverband en 2 tot 3 x 1,5 uur me je buddy.

Lijkt dit je wat? Schrijf je dan vóór 15 februari in via onderstaande formulier. Er is plek voor maximaal 10 deelnemers, dus wacht niet te lang! Let op: om deel te nemen moet een eigen bijdrage betaald worden van 75,00 euro.

Vragen? Stuur een e-mail naar maike@debasisnijmegen.nl

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht