Nieuws

Britse folkpunk band houdt Food Drop voor Voedselbank Zuid-Limburg

De Britse folkpunk band Ferocious Dog roept bezoekers van hun Nederlandse concerten op om zoveel mogelijk houdbaar voedsel mee te nemen naar hun concerten. Met deze zogenaamde Food Drop vragen ze aandacht voor voedselbanken en daklozenorganisaties. Op donderdag 22 november speelt de band, die in muzikaal opzicht wordt vergeleken met The Levellers en Dubliners, in de NIEUWE NOR in Heerlen. Al het opgehaalde voedsel bij dit concert wordt gedoneerd aan de Voedselbank Zuid-Limburg.

De Engelse band Ferocious Dog voelt zich zeer begaan met het lot van minder bedeelden in de samenleving. Zo houden zij tijdens hun concerten zogenaamde Food Drops. Dit is een inzamelingsactie voor lokale voedselbanken of daklozenorganisaties. Er worden tijdens de Food Drop zoveel mogelijk houdbare producten opgehaald voor het goede doel.

Ken Bonsall, zanger van Ferocious Dog, en zijn vrouw Karen, raakten betrokken bij het helpen van daklozen in hun eigen stad Mansfield, nadat hun zoon Lee in maart 2012 zelfmoord pleegde als gevolg van een Post Traumatische Stress Stoornis. Het tweetal raakte betrokken bij een lokale Army Veterans Charity en ontdekte dat veteranen die terugkwamen van militaire missies niet goed geholpen werden en vaak dakloos werden. Tijdens Kerst hielpen ze mee met het uitdelen van voedsel aan de daklozen tijdens op het marktplein van de stad. Dit inspireerde veel fans van Ferocious Dog, de zogenaamde Hell Hounds en de jaarlijkse Food Drop groeide daarna uit tot een traditie rondom alle concerten van Ferocious Dog. Tijdens de komende tour door Nederland heeft Ferocious Dog contact gelegd met lokale voedselbanken om ook in Nederland aandacht te vragen voor de voedselbanken en daklozenorganisaties.

Op donderdag 22 november staat Ferocious Dog in de NIEUWE NOR in Heerlen. De band, die wordt vergeleken met The Levellers en Dubliners roept bezoekers van dit concert op om houdbare producten te doneren. De NIEUWE NOR opent haar café speciaal voor deze Food Drop al om 18:30 uur, voor iedereen – dus ook niet-bezoekers van het concert – die iets wil doneren. Alle donaties gaan naar de Voedselbank Zuid-Limburg, waarvan ook medewerkers aanwezig zijn. Het concert van Ferocious Dog begint om 20:30 uur en hiervoor zijn nog kaarten beschikbaar.

 


 

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht