Nieuws

Boek over halve eeuw NOR in de maak

Voorinschrijving voor tijdsdocument over vijftig jaar alternatieve jongerencultuur in Heerlen van start

Poppodium Nieuwe Nor vierde in 2019 haar 50-jarig bestaan. De culturele instelling ontwikkelde zich, vaak tegen de stroom in, van een cultureel café tot een poppodium met bovenregionale functie. Zo werd de (Nieuwe) Nor een monument met een belangrijke rol in het sociale en culturele leven van Heerlen, toen en nu. Marcel van der Heyden en Paul Dolhain grijpen het jubileum aan om een boek te maken over vijftig jaar alternatieve jongerencultuur in deze stad. Het boek verschijnt rond de opening van de nieuwe grote zaal van de Nieuwe Nor in het voorjaar van 2022. De voorinschrijving is gestart.

Corona zorgde voor wat vertraging, maar nu gaat het er toch écht komen: een boek over 50 Jaar NOR! Een monument van een poppodium, dat zoveel meer was en is dan zomaar een poppodium, krijgt een monument van een boek. Het wordt niet zomaar een boek met wat herinneringen en anekdotes. ’50 Jaar NOR’ wordt een beeld-gedreven tijdsdocument, dat de geest, rol, plek en muzikale betekenis van de oude en Nieuwe Nor recht aan doet. Een met veel zorg samengesteld boek van hoge kwaliteit, met nooit eerder getoond beeldmateriaal, anekdotes en (sterke) verhalen, geschreven door kenners en betrokkenen van dit iconische poppodium.

Centraal in het boek staan de betekenis voor de lokale en regionale popscene, de rol van de Nor en de Nieuwe Nor in het sociale en culturele leven van de stad Heerlen én de wisselende locaties in het centrum van de stad.
Het boek wordt gedragen door beeldmateriaal uit het rijke archief van de Nor en Nieuwe Nor, waartoe duizenden foto’s behoren, gemaakt door gerenommeerde fotografen. Deze beelden vormen de leidraad voor het boek. Ze worden ondersteund door verhalen, krantenartikelen van De Limburger en ook herinneringen van bands, muzikanten, organisatoren, oud-medewerkers en vrijwilligers, beleidsbepalers, stadsfiguren en andere relevante betrokkenen.

5O jaar NOR verschijnt in het voorjaar van 2022 rondom de opening van de nieuwe grote zaal van poppodium Nieuwe Nor. De voorinschrijving is gestart via de website van de Nieuwe Nor: www.nieuwenor.nl/50jaarNOR.

Specificaties Jubileumboek ‘5O jaar NOR’: 22 x 27 cm / 180 pags / € 39,95 (voorinschrijfprijs).

Gerelateerde artikelen met Boek over halve eeuw NOR in de maak

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht