Nieuws

BlïerOck blikt dit jaar terug op Woodstock!

Voor de twaalfde editie van het zomers pleinfestival BlïerOck is gekozen voor  het thema Woodstock. Het legendarische festival dat in augustus 1969 plaats vond in de staat New York, 50 jaar geleden dus. De acts, optredens en muziek als ook de aankleding van het festival zijn in belangrijke mate afgestemd op hetgeen zich op het Woodstock festival voordeed als ook de sfeer en muzikale gerichtheid van de flower-power tijd. Voor veel gasten van het festival zal er nog steeds een levende herinnering aan de muziek- en cultuuruitingen van de zestiger en zeventiger jaren zijn. Voor het jongere deel van de bezoekers is een deel van de line-up de eigen generatie die de muziek van de culthelden van het legendarische festival ten gehore brengt.

Gestart wordt met het Woodstock project. Een bijzonder optreden waar bijzondere keuzes qua muziek en uitvoerenden zijn gemaakt. Lokaal en regionaal talent samen gebracht door: Pé Derks, Karel Koster en Dave-James Hendrikse. Uiteindelijk zijn 16 artiesten bijeen gebracht rondom dit thema. Artiesten die zich voor een deel de muziek, het festival, de film zich levendig kunnen herinneren en artiesten die er zich op het eerste oog niets bij voor konden stellen. Werk van Richie Havens, Grateful Dead, Janis Joplin, The Band, Joe Cocker en vele anderen komt aan bod. Het geheel zal één grote happening als opening van BlïerOck 2019 worden. Het project is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Pop in Limburg, Provincie Limburg en het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg.

De overige optredens op hoofd- en kleine bühne als ook op het terrein zijn allen in de sfeer van het Woodstock festival. Nicolas Mortelmans, als de citar spelende Ravi Shankar (BE), opent op beide podia als intro het festival. Na de grote opening met het Woodstock Project, komen op het hoofdpodium achtereenvolgens optredens van de Neil Young Mirror Band, The Hendrix Alive Project, Supernatural Play Santana (DE) en de traditionele ‘blues’afsluiter Black Cat Biscuit (BE). Op het kleine podium komen na de intro Cool“O”Keefe, Soulshine en Big Bo. Op het terrein zullen de acts van Leipe Leo en het kinderprogramma Kind & Instrument geheel in het kader van Woodstock staan. De inrichting van het terrein met haar kenmerkende zithoekjes (fauteuils, bankstellen en grootvaders kamerinrichting) met groenaankleding naast speelelementen voor de allerkleinsten maakt dat zowel jong als oud, man en vrouw, valide als minder valide aanwezig kan zijn en dat uit ervaring ook is. Dit jaar gaat daar een onverkort kleding advies: flower-power, in de geest van de zestiger- en zeventiger jaren.

Blïerock2019 is op 21 juli 2019, Lambertusplein Blerick, aanvang 14.00 uur. Opening 14.30 uur. Toegang gratis

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht