Nieuws

Blaudzun, Claw Boys Claw en Di-rect komen in April naar Maastricht

Muziekgieterij kondigt 3 nieuwe concerten aan.

Blaudzun kondigde eerder deze maand zijn nieuwe album aan. Dit album verschijnt op 13 april. Op de eerste dag van het nieuwe jaar dropte Blaudzun verrassend de gloedvolle nieuwe track ‘_hey now’. De song is een voorbode van zijn nieuwe album ‘_UP_’ dat exact tien jaar na de release van zijn debuutalbum op 13 april verschijnt. Een dag na de release trappen Blaudzun en zijn band een clubtour af met een exclusief concert in de AB Brussel, gevolgd door zes shows in Nederland, evenals een aantal optredens in Zwitserland en Duitsland. ‘_UP_’ is het derde deel van de albumtrilogie ‘Jupiter’ waarvan in 2016 en 2017 de eerste delen verschenen. Het derde deel belichaamt voor de indierock zanger “het middenstuk van het drieluik, waarbij deel I en deel II de zijpanelen lijken te vormen”.

Naast Blaudzun is ook Claw Boys Claw een graag geziene gast in het Zuiden des lands. Na 5 jaar komt de band met het splinternieuwe album ‘It’s Not Me, The Horse Is Not Me – Part 1’. Frontman Peter te Bos en gitarist John Cameron zijn al sinds het begin (1983) de vaste kern van de band. Bassist Marcus Bruystens vult de band sinds de comeback in 2007 aan en in 2013 komt daar drummer Jeroen Kleijn (o.a. Daryll-An, Johan) bij. Deze line-up is evenals het vorige album ‘Hammer’ ook verantwoordelijk voor ‘It’s Not Me, The Horse Is Not Me – Part 1′; inmiddels de 12e langspeler van de band. Het is een herkenbaar Claw Boys Claw album geworden waarin Sixties Pop, Seventies Rock en een hoop heerlijke eigenzinnigheid samensmelten.

De kerst op de slagroomtaart komt van Di-rect. Deze band gooit de laatste jaren live en op plaat hoge ogen en heeft zelfs de meest geduchte criticaster weten te overtuigen. Wij zijn dan ook zeer verheugd te melden dat de Hagenezen in april richting de Muziekgieterij komen. DI-RECT releaste het album ‘Rolling with the Punches’ in het najaar van 2017. Dit gebeurde tijdens hun grootste clubshow tot nu toe in de AFAS Live. Vrijdag 6 april wordt in Maastricht de clubtour ‘Rolling with the Punches’ afgetrapt.

‘Rolling with the Punches’ werd onlangs genomineerd voor een Edison Rock. Uit het juryrapport: ‘Grensoverschrijdende, toekomstbepalende plaat van een groep die zichzelf al meerdere malen opnieuw uitvond. De disco op dit album, de soul, de R&B: prachtige verrijkingen van hun rockziel. Rauw en inspirerend.’

Voor in de agenda:

06-04 Di-rect (kaartverkoop start 13/1 10am)
07-04 Claw Boys Claw (kaartverkoop start 13/1 10am)
28-04 Blaudzun (kaartverkoop start 12/1 10am)

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht