Nieuws

BILLY TALENT, ENTER SHIKARI EN NOG TIEN NIEUWE NAMEN VOOR JERA ON AIR 2018

Nadat eerder onder andere NOFX, Stick To Your Guns en ook Sick Of It All zijn aangekondigd voor Jera On Air, worden daar nu niemand minder dan Billy Talent en Enter Shikari aan toegevoegd. Ook Underoath, Terror, Frank Carter & The Rattlesnakes, Iron Reagan, Born From Pain, Any Given Day, Tusky, Adrenalized, Crystal Lake en P.O.Box komen naar het grootste outdoor punk- en hardcore festival van Nederland. Jera On Air vindt in 2018 plaats op 28, 29 en 30 juni in het Noord-Limburgse Ysselsteyn. Combi-kaarten voor het festival kosten € 80 (excl. servicekosten) en zijn reeds te koop via www.jeraonair.nl.

De Canadese punkrockers van Billy Talent gaan we ergens bovenaan de festivalposter terugzien. De band rondom zanger Benjamin Kowalewicz bestaat al weer meer dan twintig jaar en gaan nog steeds keihard. Billy Talent speelde op bijna alle grote festivals wereldwijd en heeft meerdere awards (MTV, JUNO) op haar naam staan. In 2016 bracht Billy Talent een goed ontvangen studioalbum uit, na eerder ook al vier meesterwerkjes afgeleverd te hebben. Onder andere de hits ‘Fallen Leavens’ en ‘Red Flag’ waren hierop terug te vinden.

Ook allesbehalve een onbekende is Enter Shikari. In 2015 al brachten ze de festivalweide van Jera On Air in rep en roer met hun unieke geluid. Eind juni zijn ze er gelukkig weer om zoals altijd keihard los te gaan met de onwaarschijnlijke mix van gespierde post-hardcore, ziedende drums, vernietigende noise-erupties, bloedstollend snelle basdrums en elektronica. Met album The Spark uit 2017 bewees de band bovendien dat het zichzelf alsmaar opnieuw blijft uitvinden.

Nog een in het oog springende toevoeging is de Amerikaanse post-hardcore band Underoath. Het zestal wist aan het begin van het nieuwe millennium als geen ander metalcore, persoonlijke teksten en geloof te combineren. Dit resulteerde in lovende recensies, uitverkochte tournees en natuurlijk een trouwe fanschare. Desondanks ging de band in 2013 uit elkaar om in 2015 weer terug te keren in de oorspronkelijke line-up. Hoogste tijd dat deze ervaren rotten richting Noord-Limburg komen.

Behalve Enter Shikari, Billy Talent en Underoath komen ook de Amerikaanse hardcore punkers Terror, de Engelse punkrockers Frank Carter & The Rattlesnakes en de trashmetal band Iron Reagan naar Jera On Air 2018. Ook Nederlands bekendste en meest populaire metalcore band Born From Pain, hun Duitse vakbroeders van Any Given Day en de nieuwe Nederlandse punksensatie Tusky zien we terug tijdens het festival.  Tot slot maken ook de Spaanse skatepunkers Adrenalized, de Franse skapunkers P.O.Box en de nieuwste metalcore sensatie uit Japan, Crystal Lake, hun opwachting op 28, 29 en 30 juni in Ysselsteyn.

Voor alle informatie over Jera on Air 2018 en de kaartverkoop ga je naar: www.jeraonair.nl.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht