Nieuws

Bevrijdingsfestival Limburg opnieuw succesvol in historische binnenstad Roermond.

De historische binnenstad werd voor de 23ste keer het decor van het Bevrijdingsfestival Limburg. (Inter-)Nationale acts traden op zes verschillende podia op, met onder andere Ambassadeur van de Vrijheid Maan, Danny Vera, Nu of Nooit winnaar MT. Atlas, Blackbird, Lady Bee, Eindhoven Jazz Orchestra en de tot 5 mei geheimgehouden secret headliner Rowwén Heze.

Het gratis toegankelijke festival trok dit jaar 30.000 bezoekers over vier verschillende pleinen. De bezoekers werden tot 5 mei in spanning gelaten wie de secret headliner zou zijn. Maar de festivalorganisatie maakte bij aanvang van het festival bekend dat de afsluiter Rowwén Heze zou zijn. De Limburgse act stond nog nooit eerder op het festival en in dit feestelijke jaar kon de band niet uitblijven om zich aan te sluiten bij de lange lijst aan acts die hen voorgingen.

Ambassadeur van de Vrijheid Maan vloog met de helikopter naar het festival waar zij haar vierde show van de dag verzorgde. Een bijzonder moment ontstond zodra Maan de veteraan uit de documentaire het podium op liet komen en hem zijn verhaal liet doen. Dit werd met applaus ontvangen en hij kreeg het respect die hij verdiende. Maan’s ambassadeurschap was zeer bijzonder voor haar en haar band en na vier shows eindigde haar tour in Roermond.

Ook op de markt stond het Sena Performers Stage dat in samenwerking met Pop in Limburg tot stand kwam. Op dit podium stonden onder meer Blackbird, Elle Hollis en Nu of Nooit winnaar MT. Atlas. Festivalbezoekers waren onder de indruk van de hoge kwaliteit aan provinciaal talent en gaven de bands de waardering die zij verdiende.

Het Plein van de Vrijheid bood ook dit jaar plaats voor diverse inhoudelijke activiteiten die het festival in samenwerking met COS Limburg tot stand wisten te brengen. Debat & Dialoog, een uitgebreid European Village en een speurtocht “Op zoek naar Vrijheid” gaven jong en oud de mogelijkheid om verhalen over vrede en vrijheid centraal te stellen. Vele vragen werden gesteld aan veteranen, gezinnen gingen in gesprek in het Café la Liberté en de jongste stelde diverse vragen bij o.a Amnesty International.

Editie 2019
Bevrijdingsfestival Limburg 2019 bracht 30.000 bezoekers op de been. Naast Ambassadeur van de Vrijheid Maan konden de bezoekers genieten van Rowwén Heze, Danny Vera, Winne, Blackbird, Elle Hollis, MT. Atlas, La Bunga, Equalz, Lady Bee en DJ Admin.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht