Nieuws

Bevrijdingsfestival Limburg naar Sittard-Geleen

Sittard-Geleen, 10 december 2018 – De Stichting Bevrijdingsfestival Limburg organiseert op 5 mei 2019 het Bevrijdingsfestival Limburg in Sittard-Geleen. Dat besluit heeft de stichting maandag 10 december bekend gemaakt aan de gemeente. Wethouder Berry van Rijswijk (o.a. evenementen): “Het Bevrijdingsfestival Limburg is een toonaangevend evenement met een grote aantrekkingskracht op bezoekers uit de hele provincie. Het stadsbestuur is verheugd dat de Stichting Bevrijdingsfestival Limburg  de gemeente Sittard-Geleen heeft gekozen als locatie voor haar festival de komende jaren. We zien hierin een grote kans op het verder duurzaam op de kaart zetten van onze gemeente met de historische binnenstad van Sittard en zien uit naar de eerste editie van het Bevrijdingsfestival in Sittard-Geleen op koopzondag 5 mei 2019.”

De Stichting Bevrijdingsfestival is verheugd met de medewerking die de gemeente Sittard-Geleen heeft toegezegd. Ronald Kohnen (Voorzitter Stichting Bevrijdingsfestival Limburg): De stichting Bevrijdingsfestival Limburg heeft haar keuze laten vallen op Sittard-Geleen omdat we daar meer kansen zien voor onze ambities met het Bevrijdingsfestival. Ik denk daarbij met name aan het vooruitzicht om met ons festival de verbinding tussen de binnenstad en het evenemententerrein “de Schootsvelden” te kunnen maken. Dat biedt veel mogelijkheden om onze podia te plaatsen en bovendien ruimschoots plek om de inhoudelijke activiteiten tot hun recht te laten komen. Want het Bevrijdingsfestival gaat vanzelfsprekend ook in Sittard-Geleen niet alleen over muziek en het “vieren van onze vrijheid”, maar staat tevens stil bij het gegeven dat vrijheid niet vanzelfsprekend is; dat we onze vrijheid moet koesteren en bewaken.De setting om dat hier te doen is ongeëvenaard.

Tegelijkertijd nemen we met weemoed afscheid van Roermond als jarenlange gastheer van ons evenement, aldus Kohnen. In de 21 jaar dat we het festival daar hebben georganiseerd is er een hechte band met de stad en met de inwoners van de stad ontstaan. De grandioze sfeer op de festivalpleinen in de stad was elk jaar weer enorm. Daarbij ging het jasje van de beperkte ruimte in binnenstad echter steeds meer knellen.

We nemen met pijn afscheid en we kijken dankbaar en tevreden terug op de mooie jaren die we in Roermond hebben mogen verblijven. Het bevrijdingsfestival maakt binnenkort het programma voor de editie van 2019 in Sittard-Geleen bekend. Ook de landelijke “Ambassadeurs van de Vrijheid” die met helikopters tussen de verschillende bevrijdingsfestivals op andere locaties in Nederland worden vervoerd, worden dan bekendgemaakt. Het afgelopen jaar trok het Bevrijdingsfestival Limburg 50.000 bezoekers. _______________________________________________________________________

Gerelateerde artikelen met Bevrijdingsfestival Limburg naar Sittard-Geleen

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht