Nieuws

Bevrijdingsfestival Heerlen kondigt nieuwe namen aan!

Aan het programma van Bevrijdingsfestival Heerlen werden vandaag vijf nieuwe namen toegevoegd: Donnie, Folk Road Show, Vortex Surfer, Mt. Atlas en Korvo. Eerder werd bekend dat The Brahms, Afterpartees, Komodo en Kuenta i Tambu op zaterdag 5 mei in Heerlen optreden. Het festival, dat  wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR, is gratis toegankelijk.

Heerlen viert Bevrijdingsdag op zaterdag 5 mei met een nieuwe editie van Bevrijdingsfestival Heerlen. Op het hoofdpodium, de Gulpener Stage, spelen nieuwe Nederlandse acts: The Brahms, Donnie, Afterpartees, Kuenta i Tambu, Folk Road Show en Komodo. De optredens worden afgewisseld met talent uit Parkstad Popstad op het gelijknamige tweede podium: Mt. Atlas, Vortex Surfer, Korvo. De vijfde editie van Bevrijdingsfestival Heerlen vindt plaats op zaterdag 5 mei 2018, van 14:00 uur tot 00:00 uur op het Pancratiusplein Zuid in Heerlen. Het festival is gratis  toegankelijk voor publiek.

Nieuwe namen op de Gulpener Stage zijn Donnie en Folk Road Show.

Donnie
Rapper Donnie, die zichzelf ook wel de mannelijke Marilyn Monroe noemt, verrast steeds weer met zijn hersenspinsels en gedaantewisselingen waarbij hij zijn extravagante mode smaak niet onder stoelen of banken steekt. Zijn delivery en vindingrijke wordplay worden voorzien van een dikke electrofunk-saus door De Jeugd Van Tegenwoordig-producer Bas Bron. Tijdens Bevrijdingsfestival Heerlen zorgt Donnie, a.k.a. Maradonnie, voor een fenomenaal feestje!

Folk Road Show
Het internationale folk-collectief Folk Road Show, bestaande uit Nederlandse, Canadese en Australische muzikanten, is alles behalve een conventionele band. Met een sound die het midden
houdt tussen folk/americana en indie-pop – de muziek doet denken aan een moderne Crosby, Stills, Nash &Young, The Band, of Fleet Foxes – kunnen de vijf grotere clubs veranderen in een intiem zaaltje, en een huiskamer doen groeien tot Carnegie Hall proporties. Een Folk Road Show-concert is even dynamisch als verrassend; het ene moment a capella, dan weer rock-‘n’-roll met het gaspedaal volledig ingedrukt.

Bevrijdingsfestival Heerlen
met o.a. The Brahms, Donnie, Afterpartees, Komodo, Kuenta i Tambu, Folk Road Show, Vortex Surfer, Mt. Atlas, Korvo.
za. 5 mei 2018
locatie: Pancratiusplein-Zuid, Heerlen
Gratis Toegang

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht