Nieuws

Bevrijdingsfestival Brunssum | 5 mei 2021 online editie

Op 5 mei vieren we normaal gesproken in Brunssum samen onze vrijheid op het Lindeplein tijdens Bevrijdingsfestival Brunssum. Met food, drinks, kids corner, bevrijdingsmarkt en live muziek. Nu zitten we echter samen in een situatie waarin we ons steeds bewuster worden van hoe vanzelfsprekend we onze vrijheid vonden… Kortom bijzondere tijden die we het liefste heel snel achter ons willen laten. Juist in deze tijden vindt de organisatie ‘Vereniging herdenken & vieren Brunssum’ het belangrijk stil te staan bij ‘vrijheid’.

Dit jaar vindt Bevrijdingsfestival Brunssum dan ook online plaats en wel op 5 mei vanaf 18:30 uur. Het beloofd een boeiende, afwisselende en buitengewone livestream-uitzending te worden! Deze is gratis te beleven via: www.kijkstream.nl.

Het veelzijdige programma zal bestaan uit diverse mooie terugblikken, interviews met gasten maar ook ‘razende reporters’ die live in de uitzending een voordeurgesprek aangaan met mensen die de vlag hebben uithangen op 5 mei. Ook de allerkleinsten worden uitgenodigd om mee te doen aan de ‘Vlaggetjeswedstrijd van Pip’. De vlaggenlijn wordt jaarlijks langer en dit jaar wordt de kinderen gevraagd om thuis hun vlaggetje te maken. Deze vlaggetjes kunnen op 4 mei tussen 14 en 16 uur worden ingeleverd bij de Werktuin (Rumpenerstraat 4A in Brunssum). Ze kunnen daarmee een VIP dag winnen voor de hele klas tijdens Bevrijdingsfestival Brunssum in 2022. Pip zal op 5 mei tijdens de uitzending samen met Burgemeester Wilma van der Rijt, de winnaar bekend maken. Wethouder Hugo Janssen neemt op geheel eigen wijze de rol van gastheer en presentator op zich voor deze editie van het Bevrijdingsfestival.

Natuurlijk mogen top live bands zoals die andere jaren op het Lindeplein stonden niet ontbreken. Tijdens de livestream worden de kijkers getrakteerd op zeer verschillende muziekstijlen van Guy Pierson & The Rhythm cats (Rockabilly & Rock ’n Roll), Waiste of Time (rock covers & originals) en een ode aan Janis Joplin door The Joplins.

Ook aan ‘Food & drinks’ is gedacht! Om het initiatief ThuisuiteteninBrunssum.nl te steunen is de verbinding gelegd met Bevrijdingsfestival Brunssum: “Extra genieten? Lekker thuis uit eten tijdens Bevrijdingsfestival Brunssum.”

Traditiegetrouw eindigt Bevrijdingsfestival Brunssum met een alternatieve maar spetterende vuurwerkshow!

Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te genieten van Bevrijdingsfestival Brunssum Online op 5 mei 2021, vanaf 18:30 uur op www.kijkstream.nl.

Meer info: www.bevrijdingsfestivalbrunssum.nl

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht