Nieuws

Benefietpremière Een meeuw op zondag 6 maart in Maastricht

Toneelgroep Maastricht en Theater aan het Vrijthof doneren opbrengsten première Een meeuw aan Giro 555 voor Oekraïne

Theater aan het Vrijthof en Toneelgroep Maastricht sluiten zich aanstaande weekend aan bij de actie ❤️forUkraine van de cultuursector om Oekraïne een hart onder de riem te steken. De opbrengst van de kaartverkoop van de benefietpremière Een meeuw op zondag 6 maart wordt in zijn geheel gedoneerd aan Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties voor opvang van de vluchtelingen uit Oekraïne. Voor de benefietpremière zijn nog kaarten beschikbaar.
Michel Sluysmans, artistiek directeur Toneelgroep Maastricht: “Een meeuw is, hoe Russisch het ook is, een anti-Russisch stuk, in die zin dat heldhaftigheid, funeste daadkracht en stoere taal heel erg ver te zoeken zijn. De personages ervaren dezelfde soort verlamming in hun levens die wij voelen als wij het nieuws over de oorlog volgen. Tsjechov zelf vatte zijn stuk samen met de woorden ‘weinig actie en heel veel liefde’. Een betere boodschap dan dat is op dit moment nauwelijks denkbaar.”
Brigitte van Eck, directeur Theater aan het Vrijthof: “De oorlog in Oekraïne raakt iedereen in Nederland. En er leeft onder ieder van ons een enorme urgentie om iets te kunnen doen. Ik vind het fantastisch dat we in zo’n korte tijd op landelijk niveau zo’n grote campagne kunnen starten in de cultuursector. Daar doen we samen met Toneelgroep Maastricht en vanuit Theater aan het Vrijthof graag aan mee.”

Een meeuw

Bij Toneelgroep Maastricht zetten Ilja Leonard Pfeijffer en regisseur Michel Sluysmans hun samenwerking voort in een vernieuwde en sprankelende versie van één van de bekendste stukken uit de toneelliteratuur: Anton Tsjechovs De Meeuw. Wendell Jaspers, Thijs Römer, Jouman Fattal, Tarik Moree, Esther Scheldwacht, Dries Vanhegen, Emma Buysse en Tim Helderman vormen het ensemble in deze ernstige komedie over onvervulde verlangens, getroebleerde familiebanden, opvlammende generatieconflicten, de immer doortikkende tijd en vooral: heel veel liefdesverdriet.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht