Nieuws

Belgische topact SX in Oefenbunker

Donderdagavond 13 april is de Belgische indiepopgroep SX live te zien in de Oefenbunker, Landgraaf.support-act: LIANA

info & tickets: http://bit.ly/2lY753L

“Mooi is een woord dat op bijna alles aan ‘Alphabet’ van toepassing is. De hoes, het concept, de klanken, de clips.” Zo startte Humo haar recensie over ‘Alphabet’ (2016), het nieuwe album van SX. Het Vlaamse duo bestaande Stefanie Callebaut en Benjamin Desmet maakt sinds 2011 furore met etherische indiepop, bezwerende optredens van Rock Werchter tot Pukkelpop en knappe singles als ‘Black Video’, ‘Gold’, ‘Shimona’ en ‘Hurts’ die niet van Studio Brussel zijn af te slaan. Op donderdag 13 april heb je de mogelijkheid om deze Vlaamse topband in een hele intieme setting van de Oefenbunker mee te maken. Eigenlijk een must als je regelmatig acts als Grimes, Purity Ring, The XX, Poliça en FKA Twigs in je playlist hebt staan.

De Belgische indiepopgroep SX was in 2011 opeens daar met de hit ‘Black Video’, een magnetisch nummer dat langzaam maar zeker de charts in werd gezogen. Het debuutalbum ‘Arche’ werd een jaar later in België bekroond met een gouden plaat en er volgde een uitverkochte clubtour. Het bracht het muzikale duo naar Pukkelpop en Rock Werchter en ook toonaangevende bands als Yeasayer en Vampire Weekend namen SX maar al te graag mee op tour.

Op het nieuwe album ‘Alphabet’ brengen ze met klasse doordrongen elektronica, intense abstracte percussie en diepe, krachtige vocals. Uitermate geschikt voor liefhebbers van The xx en Poliça. Over alles wordt tot in de kleinste details nagedacht, de productie, het artwork, de videoclips en zelfs de kleding die Callebaut op het podium draagt is zelf ontworpen. Dit alles om ook de show van SX tot een bijzondere totaalervaring te maken. Of zoals ze het zelf zeggen: “Imagine the mysticism of Van Eyck running into the surrealism of Magritte on some Balearic beach at 6 o’clock in the morning.”

Dit concert vindt plaats in de Oefenbunker in Landgraaf en wordt georganiseerd door de Oefenbunker i.s.m. poppodium NIEUWE NOR. De kaartverkoop is gestart.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht