Nieuws

Bekendmaking eerste namen Euregionaal showcasefestival DVERS 2018

Op zaterdag 29 september 2018 vindt de tiende editie van het gratis toegankelijke, Euregionale showcasefestival DVERS plaats in de binnenstad van Sittard. De afgelopen maanden kregen pop acts uit Belgisch- en Nederlands-Limburg en de Duitse regio’s Nederrijn, Keulen en Aken de mogelijkheid zich in te schrijven voor een optreden tijdens het festival. Een recordaantal inschrijvingen stroomde binnen. Maar liefst 174 acts reageerden op de oproep en meldden zich aan. Begin mei koos een onafhankelijke selectiecommissie hieruit de meest interessante en talentvolle acts. Zij mogen optreden tijdens DVERS 2018. Vanaf medio juni wordt ook de rest van het programma bekendgemaakt.

De selectiecommissie, bestaande uit Sebastian Heer (c/o pop festival, Blackberries), Roel Rabijns (Genk on Stage) en Niek Nellen (AFTERPARTEES), selecteerde de volgende acts voor een optreden:

Andy & the Antichrist (NL), Aurora Borealis (NL), Bellchild (DE), CelineShanice (NL), Cleopatrick (BE), Crazy Cult Roadshow (NL), Cymbaline (NL), Forest / Mountain (BE), Low Land Home (BE), Stadswacht (BE), Waking Up In Stereo (DE) en Walking on Rivers (DE).

Naast de open inschrijving krijgen traditiegetrouw alle finalisten van de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit en Kunstbende winnaars uit de categorieën muziek en DJ een podiumplek op DVERS. Dat betekent dat de volgende acts ook live te bewonderen zijn op zaterdag 29 september in Sittard: Walden, Tamarin Desert, Vortex Surfer, ANTIKYTHERA, The Ragtime Rumours, Uncle Harry, Mad Stan en Arjanne Beukers.

DVERS is een initiatief van Pop in Limburg (voorheen Stichting Popmuziek Limburg) en wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Het evenement bestaat uit een conferentie voor de Euregionale popsector, een netwerkdiner voor boekers, programmeurs en talentscouts uit de Euregio en een showcasefestival voor Euregionale pop acts. In de avonduren kan het publiek genieten van maar liefst 80 acts uit de hele Euregio, verspreid over 17 verschillende podia in de binnenstad van Sittard. Binnenkort meer info op: www.dvers.nl

Header foto pagina: Cymbaline door Michel Molder

Gerelateerde artikelen met Bekendmaking eerste namen Euregionaal showcasefestival DVERS 2018

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht