Nieuws

Be iDVW: music by Julian Hermans

Julian Hermans debuteerde als 11-jarige muzikant in april 2019 onder de naam Puttylolian met de vrolijke stuitertrack ‘Touwtjespringen’. (bekijk hier de volledige videoclip). Niet lang erna stond hij als jongste DJ ooit op het Daddy’s Cool Festival. Ondertussen werkte hij met producer Subp Yao aan zijn eerste plaat, met als werktitel Be iDVW (MAD! op zijn kop). Op 4 november 2019 overleed Julian op 12-jarige leeftijd van de ene op de andere dag aan de gevolgen van een acute hersenbloeding. Op zijn kleurrijke levensviering draaiden we zijn muziek, zo ontstond het idee voor deze campagne. Behalve ‘Touwtjespringen’ en andere (bijna) afgeronde tracks heeft Puttylolian een berg ruw materiaal achtergelaten, variërend van beats tot zelf gecomponeerde pianotracks.

Doneren kan via deze link!

Puttylolian @ Daddy’s Cool 2019

Met behulp van deze campagne willen we de plaat Be iDVW alsnog uit brengen. We hebben een plaat voor ogen die net zo eclectisch is als Julian’s muziek, met naast vette tracks een collage van snippets, beats en pianostukken.

In de maanden na Julians dood hebben zoveel volwassenen en kinderen ons verteld hoe hij hen inspireerde hun eigen weg te volgen. Veel kinderen lieten ons weten dat ze door Julian eigen muziek durfden te maken. Wij zijn zo vreselijk dankbaar dat hij dit heeft mogen betekenen en willen met deze plaat vasthouden wat hij gemaakt heeft, zodat hij nog meer kinderen en volwassenen inspireert. We hopen dat Puttylolians muziek aanleiding geeft om te praten over Julian, zijn ideeën en muziek.

Aan dit project werken alleen mensen mee met wie Julian persoonlijk al had samengewerkt. Zo zal Subp Yao, een internationaal opererend producer, de productie verzorgen. Julian was bij hem in de leer en in Subp Yao’s studio in Heerlen ontstond het idee voor de plaat. Goed om te weten is dat we geen nieuwe muziek maken, we werken met het materiaal dat Julian achterliet en presenteren zijn muziek zoals hij het bedoelde.

Voor het artwork van de plaat tekent grafisch vormgever Guus Prevoo van ontwerpburo Homo Ludens. Julian werkte met Guus aan de huisstijl voor de praktijk van zijn moeder. De laatste woensdag voor zijn overlijden bedacht hij de slogan (zijn levensmotto) Be iDVW, en ontwierp hij het logo dat de voorkant van de plaat zal sieren.

Wat kun jij doen?
Met deze campagne willen we geld ophalen voor dit bijzondere project. Om recht te doen aan Julian en zijn muziek hebben we een bijzonder product voor ogen, met veel zorg voor de muzikale productie en vormgeving.
 De plaat brengen we uit als vinyl, de cd en digitale download maken het voor iedereen toegankelijk.

Behalve het uitbrengen van Be iDVW willen we ook t-shirts, sokken en veters laten drukken. Waarom? Nou, Julian droeg steevast twee verschillende sokken en vanaf het moment dat hij schoenen droeg had hij losse veters. Mensen die hem kennen zullen zich dat wel herinneren!

Mocht de campagne slagen dan wordt Be iDVW op 4 november 2020 – Julian’s eerste sterfdag – in poppodium Nieuwe Nor te Heerlen gepresenteerd op een bijzondere bijeenkomst.

Be iDVW merch en plaat (schets)

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht