Nieuws

As ’t zoë mot, dan vier ik ‘t allein

Frans Pollux brengt vandaag een nieuwe vastelaovendliedje uit, in dit rare jaar zonder vastelaovend. Het is een duet met actrice Sanne Samina Hanssen uit Kessel-Eik. Het duet was Sanne’s idee. De video van het liedje (gemaakt door Rob Hodselmans) verschijnt vandaag: op de dag dat de stad normaal gesproken transformeert in een grote vastelaoveskermis en de eerste feestvierders zich aandienen. Frans: “Nee, de vastelaovend gaat niet door. En alle halve of online alternatieven die bedacht worden zijn, hoe sympathiek ook, niet het echte werk. Maar wat we ons over 10 jaar zullen herinneren, is hoe we op elkaar aangewezen waren, deze maanden. Op de mensen het dichtst bij je. Alleen, maar toch samen. Daar gaat het liedje over.”

As ’t zoë mot is geschreven door Frans Pollux, maar het idee kwam van Sanne Samina Hanssen. Sanne woont in Antwerpen en Amsterdam, maar komt uit Kessel-Eik. Ze speelt in de gevierde Netflix-hit Undercover, in de serie Vliegende Hollanders en heeft de vrouwlijke hoofdrol naast Kees Prins en Jacob Derwig in de nieuwe serie BuZa. Daarnaast maakt ze ook muziek, in haar country-duo Polly & Bruce.

Sanne over het liedje: “Toen ik Frans voor het eerst ontmoette bij zijn Maaspoort-show ‘Geen Gelul’, was het eerste wat hij vroeg – na Thunder Road als zijn favoriete Springsteen-nummer verkondigd te hebben: ‘Welk liedje gaan we zingen?’ Thunder Road is ook mijn meest geliefde Springsteen-song en een man wiens eerste woorden naar mij een voorstel bevatten om te communiceren via de meest romantische taal (naast die van de liefde), namelijk muziek, daar gaat mijn innerlijk vuur van branden. Frans zijn ongecompliceerde enthousiasme stak dat van mij aan en zo werd ik de ochtend erna wakker met het idee om een vastelaovendsnummer te maken. Samen.”

Frans reageerde enthousiast: “Ik had meteen een idee voor een refreintje, toen Sanne me vroeg. ‘As ’t zoe môt, dan vier ik ’t allein’. Maar de koepletjes kreeg ik niet helemaal goed, ook al omdat er allerlei andere projecten tussendoor kwamen. Totdat het echt moest om nog op tijd te zijn voor vastelaovend, en toen lukte het. Ik vind dat Sanne haar warme stem mooi kleurt met die van mij, en de country-feel van het liedje past perfect bij haar prachtige trillers.”

As ’t zoë mot werd vorige week woensdag opgenomen in de studio van BJ Baartmans in Boxmeer.

Frans Pollux, zang, gitaar, mondharmonica

Sanne Samina Hanssen, zang

BJ Baartmans, gitaar, shaker

Rob Geboers, piano

Alexander Op het Veld, bas

De video is hier te bekijken: 

Gerelateerde artikelen met As ’t zoë mot, dan vier ik ‘t allein

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht