Nieuws

Arrested Development naar Venlo in september

Poppodium Grenswerk & Calico Jack organiseren samen een show van Arrested Development (USA) op zaterdag 18 september in Grenswerk. Arrested Development scoorde in de jaren negentig grote hits met tracks als ‘Tennessee’ en ‘People Everyday’. Nu gaan ze op wereldtoer met nieuwste album ‘Don’t Fight Your Demons’. De kaartverkoop start a.s. zaterdag 19 juni om 10:00 via www.grenswerk.nl & www.calicojack.nl.

Al sinds het eerste album ‘3 Years, 5 Months & 2 Days in the Life Of…’ in 1992 (dat bol staat van de maatschappelijk geëngageerde teksten) verspreidt Arrested Development wereldwijd een kleurrijke en unieke mix van muzikaliteit en vooral bewustheid. Het album bevat onder andere de hitsingles ‘Tennessee‘, ‘People Everyday‘ en ‘Mr. Wendal‘, werd vier keer platina en leverde de band Grammy’s op in de categorieën Beste Nieuwkomer en Beste Rap Album.

De muziek van de groep deed veel denken aan de Native Tongues beweging van De La Soul en A Tribe Called Quest maar zette vooral het zuiden van Amerika op de hiphop-kaart. Ze maakten hiermee tevens de weg vrij voor alternatieve hiphopacts als Outkast en The Pharcyde. Sinds 2000 is de groep weer bij elkaar en brengt het regelmatig nieuwe albums uit, die weer bol staan van diezelfde positiviteit.

Inmiddels hebben ze veertien studioalbums uitgebracht, waarvan de uit 2020 afkomstige plaat ‘Don’t Fight Your Demons’ de laatste is.

Gerelateerde artikelen met Arrested Development naar Venlo in september

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht