Nieuws

Anna Nita brengt debuut EP ‘Insulated’ uit

De Limburgse zangeres Anna Nita brengt op vrijdag 24 april 2020 haar debuut EP uit. Op haar eerste EP getiteld ‘Insulated’ presenteert ze een laid-back mix van soulvolle pop, R&B en jazz met scherp geschreven, persoonlijke songteksten.

beeld door fotograaf en stylist Dion Bal

Na een jaar intensief samen met haar band bezig te zijn geweest met het schrijven en opnemen van haar debuut EP brengt zangeres Anna Nita ‘Insulated’ uit. De EP release vindt plaats op vrijdag 24 april 2020, waarna de muziek op alle online muziekplatforms te beluisteren is.

Productie en schrijfproces
Anna schreef en coproduceerde de EP in samenwerking met haar vader Michel Nita, producer Bram Rutten en haar band bestaande uit getalenteerde Limburgse jazzmuzikanten: gitarist Maarten Cima, toetsenist Johan de Haan, bassist Michel Henquet en drummer Wouter Gulikers. Voor de backing-vocals nam Anna haar vader Michel Nita en zus Nina Nita mee naar de Rumah Recordings studio van Bram Rutten in Venlo.

Inspiratiereis en thema’s EP
Een deel van de EP schreef de zangeres tijdens haar reis door Zuid-Amerika – geïnspireerd door het gevoel van vrijheid – maar ook in haar woonplaats Maastricht. Het resultaat is een laid-back mix van soulvolle pop, R&B en jazz met scherp geschreven songteksten. “De nummers op de EP gaan over de laatste vijf jaar van mijn leven, waarin ik ontzettend veel over mijzelf geleerd heb en mijn stem als artiest gevonden heb. Het gaat over vrouwelijke empowerment, liefde, hypersensitviteit en veerkracht. Het zijn eerlijke, uiterst persoonlijke nummers geworden.”

Over titelsong Insulated
Over het verhaal achter de titel ‘Insulated’ vertelt de zangeres; “’Insulated’ is het titelnummer van de EP geworden, omdat het nummer veel voor mij betekent. Het gaat over jezelf beschermen tegen de soms overweldigende prikkels van de buitenwereld. In het nummer ‘Insulated’ zing ik over hoe ik met mijn hypersensitief zijn heb leren omgaan. Het gaat over balans vinden en jezelf accepteren zoals je bent.”

Over Anna Nita
Anna Nita is geboren in Heerlen. Inmiddels woont ze al een aantal jaar in Maastricht. De zangeres en songwriter is geïnspireerd door jazz-, R&B- en soul-iconen als Sade, Lauryn Hill en Amy Winehouse. Ze zong in verschillende pop-, soul- en jazzbands. Voor het eerst brengt ze nu onder eigen naam haar zelfgeschreven muziek uit. Naast haar vaste band werkt ze samen met producer Kijk Een Ster.

Wat: debuut EP release ‘Insulated’
Waar: Spotify, Deezer, iTunes/Apple Music, YouTube Music, Google Play, Amazon
Wanneer: vrijdag 24 april 2020
Website: annanitamusic.nl 
Facebook: annanitamusic.nl
Instagram: __annanita__

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht