Nieuws

Anna Nita, Ar-Jane én Maxime x Glyn spelen op Cultura Nova!

Talent een podium bieden. Tijdens de wintereditie van Cultura Nova Festival 2020 #cn20 spelen de drie winnaars van de Frontstage-muziekwedstrijd een eerste keer samen: Anna Nita, Ar-Jane én Maxime x Glyn.

De drie winnende acts volgen nu een ontwikkelingstraject met als doel zich in 2021 sámen te presenteren op de drie Zuid-Limburgse popfestivals: Bruis Maastricht, Mama’s Pride in Geleen en Daddy Cool in Heerlen. De stichting Mama’s Pride wil zo tot een sterkere samenwerking komen op Zuid-Limburgse schaal en opvallend talent verder te helpen. Cultura Nova haakt graag in bij die ambitie om deze aanstormende talenten nu een podium te bieden.

Er klinkt weer live muziek! De verwachtingen zijn hooggespannen. De jury was lyrisch afgelopen zomer. ​Anna Nita​. Zij overtuigde tijdens de FrontStage-finale in Heerlen met haar sterke live-band. De jury oordeelde: ‘Klinkt als een klokje.
Past op ieder festival. Als het weer goed is, een smaakmaker. Diverse, complete set. Verrukkelijk; soulful pianospel. Zij en haar band klinken eager en maken nieuwsgierig naar nieuwe uitstapjes.’

Ar-Jane​ (de artiestennaam van Arjanne Beukers, een 20-jarige singer-songwriter uit Geleen die studeert aan de Rockacademie Tilburg), won de regio-finale 046. De jury: ‘Mega-goeie songwriting. Prachtige stem en mooi, vertellend piano-spel waarbij zang en piano in harmonie met elkaar zijn. De act is puur en eerlijk, de nummers en het gevoel erbij kloppen. Ar-Jane heeft bovenregionale potentie.’ En uit de regio-043 wonnen ​Maxime x Glyn​. Over de zevenkoppige r&b-band rondom het Caribisch/Surinaamse duo Maxime Cathalina uit Gronsveld en Glyn Hoogvliets uit Sittard was de jury eveneens lovend: ‘De muzikaliteit spat ervan af; prachtige meerstemmigheid die niet gemakkelijk is te realiseren. Het front-duo heeft uitstraling en de band klinkt professioneel. Het totaal zorgt voor goede vibes.’

De ING-zaal van Parkstad Limburg Theaters is zondag 27 december hun allereerste festival-podium samen. Het aantal plaatsen is beperkt en shows zijn covid-proof; het snelst een ticket regelen, kan via: www.CulturaNova.nl.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht