Nieuws

Albumrelease Mala – Untold Stories

The Untold Stories zijn, verweven in de woorden en klanken van singer-songwriter Mala, de verhalen van acht bijzondere mensen. Hun vluchtelingenachtergrond betekende dat zij zich op vaak jonge leeftijd wegwijs moesten maken in Nederland, nadat hun gezin een onveilige situatie in het thuisland achter zich liet.

Na het succes van haar debuut-EP Different But The Same, waarin zij haar eigen familiegeschiedenis vertelt en hun vlucht uit Bosnië, raakte Mala in gesprek met vluchtelingen uit onder andere Syrië, Bosnië, Libanon en Oeganda. Geraakt door deze verhalen, besloot zij ook hun een podium te bieden. Na een reeks openhartige interviews dook zij de studio in om het lief en leed van deze mensen een plekje te geven in haar muziek. Het resultaat is The Untold Stories, een album en boek in één, waarbij de combinatie van interviews, persoonlijke portretfoto’s en muziek vanuit het hart de lezer en luisteraar achterlaten met een gevoel van verbintenis.

Dat is dan ook de boodschap die als een rode draad door deze levensverhalen loopt: heb begrip voor elkaar, praat met je medemens en oordeel minder. Je weet immers nooit welk verhaal iemand met zich meedraagt.

The Untold Stories komt uit op 22 april. Kijk op www.malamusicpage.com waar je het album kunt streamen en bestel een exemplaar van het boek (inclusief cd). Luister hier naar de eerste single, Seven, die op 25 maart is uitgekomen.

The Untold Stories in de pers

‘Vooroordelen wegnemen en voor meer verbinding zorgen’, dat wil Martina Lucic met haar nieuwe project ‘The Untold Stories’. De Limburger (aug. 2021)

‘Door de ogen van Mala’ – interview Pop in Limburg (mei 2021)

‘Een paar jaar geleden nog de aimabele en lieve frontvrouw van Austin Leaves maar tegenwoordig in haar uppie de muzikale beschermvrouwe van een ieder die al dan niet een moederland moest ontvluchten.’ ZEF Magazine (apr. 2020)

Release show album + boek

Op 22 april wordt The Untold Stories gepresenteerd in Parkstad Limburg Theaters in Heerlen. Een avondvullende show met volledige band, waarbij de deelnemers die zijn geïnterviewd ook aanwezig zullen zijn. Verwacht nog enkele muzikale verrassingen deze avond.

Mede mogelijk gemaakt door de onmisbare steun van Pop in Limburg, Provincie Limburg, Prins Bernhard Cultuurfonds, Sena Muziekproductie Fonds en de donateurs van Voordekunst.

 

Gerelateerde artikelen met Albumrelease Mala – Untold Stories

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht