Nieuws

Naast Walden ook Aïcha Cherif op Pinkpop!

Niet alleen de winnaar van Nu of Nooit, Walden, staat dit jaar op Pinkpop. Ook de Limburgse singer-songwriter Aïcha Cherif staat op het festival! Dat werd bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse perspresentatie van het festival in Paradiso Amsterdam. Daarnaast nog meer Limburgs succes: Jan Smeets ontving een Lifetime Achievement Award van de VNPF; Stichting Popsport ontving de Jan Smeets Award, waarmee een bedrag van €20.000,- is gemoeid. Popsport is een talentontwikkelingsprogramma dat in 2004 bedacht en ontwikkelt is door Stg. Popmuziek Limburg, dat inmiddels een landelijke dekking heeft.

Uiteraard werd bijna het volledige programma van Pinkpop 2018 onthuld. Na de eerdere bekendmaking van de dagafsluiters PEARL JAM, FOO FIGHTERS, BRUNO MARS en EDITORS, NOTHING BUT THIEVES (nr. 1 Gouden Tip) en WALDEN (winnaar van Nu of Nooit), voegt Pinkpop vandaag 44 nieuwe namen toe aan het programma voor 2018, te weten: SNOW PATROL, THE SCRIPT, OSCAR AND THE WOLF, NOEL GALLAGHER’S HIGH FLYING BIRDS, THE OFFSPRING, THE KOOKS, BLØF, A PERFECT CIRCLE, OH WONDER, TRIGGERFINGER, OLIVER HELDENS, DON DIABLO, JESSIE J, PAROV STELAR, LIL’ KLEINE, MISS MONTREAL, YEARS & YEARS, BLAUDZUN, SEVN ALIAS, ALAN WALKER, WALKING ON CARS, RONNIE FLEX & DEUXPERIENCE, JP COOPER, MILKY CHANCE, JESS GLYNNE, MICHELLE DAVID & THE GOSPEL SESSIONS, THE LAST INTERNATIONALE, AURORA, BRIAN FALLON & THE HOWLING WEATHER, MARMOZETS en GRETA VAN FLEET.
Stage 4 biedt dit jaar plaats aan DONNIE, DE LIKT, THE ACADEMIC, YOUNGR, SCARLET PLEASURE, SLYDIGS, GANG OF YOUTHS, THE OVERSLEPT, THEO LAWRENCE & THE HEARTS en TOM WALKER. Ook de Garden Of Love is inmiddels een vaste waarde met dit jaar intieme optredens van AÏCHA CHERIF, RILEY PEARCE en BLACKBIRD. Van de geplande 53 acts zijn er momenteel 50 aangekondigd. De ontbrekende drie namen worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

De kaartverkoop voor de 49ste editie van Pinkpop start aanstaande zaterdag 24 februari 2018 om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl, tel: 0900-3001250 (60cpm), en enkele bekende verkoopadressen. De officiële prijs voor een weekendkaart (3 dagen incl. camping) is €220,00 en voor een dagkaart €100,00, beiden exclusief €10,00 servicekosten.

49 JAAR PINKPOP
Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop zeventien keer plaats vond. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en vindt daar komend jaar voor de 31e keer plaats. Voor meer informatie: www.pinkpop.nl.

KAARTVERKOOP
De kaartverkoop start op zaterdag 24 februari 2018 om 10.00 uur via Ticketmaster; via www.ticketmaster.nl, via tel: 0900-3001250 (60cpm) en de volgende fysieke verkoopadressen: Buro Pinkpop in Geleen, Sounds in Venlo, Sounds in Tilburg, Music Machine in Sittard en Satisfaction in Heerlen. Speciaal voor Landgraaf zal in het Burgerhoes weer enkel voor zaterdag 24 februari als verkoopadres worden ingericht. De officiële verkoopprijs voor een weekendkaart, 3 dagen incl. camping, is € 220,00 en voor een dagkaart € 100,00 (welke dag dan ook), beide exclusief € 10,00 servicekosten. Maximaal 4 kaarten per transactie. Indien niet uitverkocht zijn kaarten aan de dagkassa verkrijgbaar, maar duurder. Men wordt uitdrukkelijk aangeraden alleen kaarten te kopen via de officiële verkoopkanalen. Zie www.pinkpop.nl/tickets voor alle informatie over de kaartverkoop. Pinkpop steunt de actie WEET WAAR JE KOOPT (www.weetwaarjekoopt.nl).

OPENINGSTIJDEN FESTIVALTERREIN MEGALAND
Openingstijden op vrijdag 15 juni van 13.00 tot 00.00 uur, zaterdag 16 juni van 11.30 tot 00.00 uur en zondag 17 juni van 11.00 tot 00.00 uur. Programma vrijdag van 15.00 tot 00.00 uur, zaterdag van 13.30 tot 00.00 uur en zondag van 13.00 tot 00.00 uur. Wijzigingen voorbehouden.

FESTIVALCAMPINGS
Er zijn drie festivalcampings (A-B-C) met in totaal ruimte voor 40.000 kampeerders. Openingstijden vrijdag 15 juni van 08.00 uur t/m maandag 18 juni om 12.00 uur. Campings A-B-C zullen gelijktijdig worden opengesteld (vol=vol). De organisatie wijst nadrukkelijk, mede namens de gemeente, op het verbod op wild kamperen en raadt haar bezoekers dringend aan niet eerder dan vrijdagochtend naar Landgraaf te komen. Er rijden gratis pendelbussen vanaf de campings naar het festivalterrein. Info over overige campings en hotels: VVV Zuid-Limburg, tel: 0900-5559798 (1 euro per gesprek) en www.vvvzuidlimburg.nl.

TREINEN EN BUSSEN
Voor festivalbezoekers die met de trein naar Landgraaf komen, zetten NS en Arriva, net als voorgaande jaren, extra (lange) treinen in. Nieuw dit jaar is het treinretour voor € 19,00, deze kan meteen bij aanschaf van een entreeticket via Ticketmaster worden gekocht. Ook is het alom bekende Pinkpopretour met 20% korting weer verkrijgbaar. Voor beide kaartjes geldt dat men kan kiezen om op vrijdag 15, zaterdag 16 of zondag 17 juni heen te reizen en voor de terugreis zijn de tickets geldig t/m maandag 18 juni. Info over treinreizen: www.ns.nl en www.arriva.nl. Wie weet zit men zelfs in de Pinkpop – Arriva bijzondere bestemmingentrein die sinds december 2017 in Limburg rijdt. Zie www.14bijzonderebestemmingen.nl. Vanaf het station rijden er gratis pendelbussen naar de campings en festivalterrein. Busreizen naar Pinkpop worden verzorgd door EVENT TRAVEL met meer dan 150 opstapplaatsen in heel Nederland. Bustickets zijn alleen rechtstreeks te koop bij EVENT TRAVEL, hier zijn ook combitickets (bus + entreeticket) verkrijgbaar. Meer info via 038-4256730 of kijk op www.eventtravel.nl.

PINKPOP OP TV, RADIO EN INTERNET
Pinkpop 2018 volg je bij de publieke omroep. De 49ste editie van Pinkpop krijgt dit jaar via NPO 3, NPO 3FM en VPRO’s 3voor12 weer ruimschoots aandacht. Tijdens Pinkpop werken NTR, BNNVARA en VPRO samen om het beste van Pinkpop in beeld te brengen. Publieke radiozender NPO 3FM doet alle dagen live verslag vanaf het festival. Online en digitaal is Pinkpop uitgebreid te volgen via 3fm.nl, 3voor12.vpro.nl, NPO Cultura en NPO 101.

AKTIE AMNESTY INTERNATIONAL OP PINKPOP
Al meer dan 15 jaar onlosmakelijk verbonden; Pinkpop en Amnesty. Uitermate zichtbaar door de roze hoedjes van Amnesty. Al jaren een aandenken aan het festival, maar ook steun voor de mensenrechten. Dit jaar met een uniek ontwerp van Kiki Weerts (De Giletjes, Malle Pietje en de Bimbo’s). Amnesty Nederland bestaat dit jaar 50 jaar. Maar vieren doen ze dat niet, er is geen reden voor een feestje. De Mensenrechten waar ze zich al die tijd voor inzetten staan als nooit tevoren onder druk. Wereldwijd wordt de ruimte voor activisten alleen maar kleiner. Kritische stemmen worden door wetgeving de mond gesnoerd. Activisten worden geïntimideerd, opgesloten of zelfs vermoord. Amnesty voert ook dit jaar actie voor Mensenrechtenactivisten over de hele wereld. Activisten die op vreedzame wijze opkomen voor hun rechten. We hopen ook dit jaar weer op de steun van de bezoeker. Kom op voor de vrijheid en zet je handtekening voor een ander. Kijk op de websites www.amnesty.nl en www.pinkpop.nl voor meer informatie.

SPONSOREN EN PARTNERS
Hoofdsponsor is de internationale bierbrouwer HEINEKEN met hun befaamde biermerk BRAND, het bier waar Limburg trots op is. Sponsoren zijn COCA-COLA en BRIGHTLANDS, de overige partners zijn verder PROVINCIE LIMBURG, ENGIE, WML en DUURCOOP. Officiële suppliers van het festival zijn: JILLZ, ALPINE OORDOPPEN en JACK DANIELS. Naast NTR, BNNVARA, VPRO, NPO 3FM en VPRO’s 3voor12 is OOR mediapartner in print en STUDIO BRUSSEL de Belgische mediapartner.

JAN SMEETS AWARD NAAR STICHTING POPSPORT
Tijdens de perspresentatie van Pinkpop 2018 heeft Jan Smeets de zevende Jan Smeets Award uitgereikt aan Stichting Popsport. Popsport is hét landelijke coachingsprogramma voor jong en ambitieus poptalent dat een serieuze volgende stap wilt zetten met eigen werk. In heel Nederland worden vanuit Popsport jonge bands & acts (14-20 jaar) begeleid door professionals uit het Nederlandse muziekveld. Met een programma op maat krijgen ze coaching op artistiek en zakelijk gebied én worden ze geïntroduceerd in regionale en landelijke netwerken van andere muzikanten, muziekopleidingen, podia en de verdere professionele muziekwereld. De toekenning van de award en het daarbij behorende geldbedrag van € 20.000,00 is een waardering voor het vaak nog onzichtbare werk met jonge muzikanten, dat niet alleen de individuele bands en acts ten goede komt, maar ook een onmiskenbare bijdrage levert aan het lokale en regionale popklimaat. Inspanningen, die met enige regelmaat ook ertoe leiden dat oud-Popsporters doorbreken en in beeld komen bij publiek, boekers en podia. Zo opent oud Popsport deelnemer Walden dit jaar Pinkpop. Zie voor meer informatie: www.buropinkpop.nl/jansmeetsaward.

Gerelateerde artikelen met Naast Walden ook Aïcha Cherif op Pinkpop!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht