Nieuws

Afsluiting talentontwikkelingstraject Popsport Limburg in Poppodium Volt

Op zaterdag 2 juni 2018 organiseert Pop in Limburg i.s.m. DIEP Events de regionale eindshowcase van Popsport: hét talentontwikkelingstraject voor jonge muzikanten. Tijdens deze avond zullen 4 Producers (Wouter van Leeuwen, Nathan Paul, Résistance Minuit en Sub_Surface), 3 bands (Morose, Mirror Man en Two & a half Pennies), 1 duo (Just like Us) en 1 rapper (Lucky) laten horen hoeveel ze de afgelopen maanden tijdens het traject geleerd hebben. Aan het einde van de avond maken de trajectcoaches (Marion Steeghs, Harald Bruijstens, Jesse Deledda, Marc Creemers, Loy Bastiaens en Jaap Gorissen) bekend welke twee acts door gaan naar Popsport Landelijk. De eindshowcase vindt plaats in Poppodium Volt te Sittard en start om 20:00 uur. Tickets vvk 5 euro en dagkassa 7,50 euro.

Popsport is ontwikkeld door Stichting Popmuziek Limburg en werd in 2004 voor het eerst georganiseerd in Limburg. Inmiddels is Popsport uitgegroeid tot een landelijk project dat in bijna alle Nederlandse provincies wordt georganiseerd. Tijdens Popsport krijgen jonge talentvolle muzikanten en popacts een kijkje in de keuken van de popsector. Het doel is ze sneller wegwijs te maken en te investeren in hun ontwikkeling. Gedurende enkele maanden volgen de deelnemende acts diverse muzikale en zakelijke workshops van professionals uit de popsector, waaronder programmeurs van poppodia en festivals, boekers, A&R managers en ervaren muzikanten. De deelnemende acts bepalen zelf aan welke workshops ze deelnemen en met welke docenten ze willen werken. Zo leren ze eigen keuzes te maken en ontdekken ze hoe ze kansen in de popsector kunnen benutten.

In januari startte popacts Morose, Mirror Man, Two & a half Pennies, Just like us en Lucky met het Popsport Limburg traject. Daarnaast werd er dit jaar voor het eerst, in samenwerking met partner DIEP, een traject ingericht voor talentvolle jonge producers, zijnde Wouter van Leeuwen, Nathan Vroemen (Nathan Paul), Kees Müller (Résistance Minuit) en Thijs Bremmers (Sub_Surface). Na vele workshops, showcases en een studio opname zullen de deelnemers tijdens de eindpresentatie op zaterdag 2 juni in de grote zaal van poppodium Volt een show geven. Aan het eind van de avond wordt er een publieksprijs uitgereikt aan de act die de meeste kaartjes verkocht heeft. Verder wordt er beoordeeld welke acts de meeste groei doorgemaakt hebben: één popact en één producer zullen namelijk doorstromen naar Popsport Landelijk. De regionale doorstromers uit alle deelnemende provincies krijgen persoonlijke coaching en een inspiratiedag in Kytopia te Utrecht aangeboden. Ook mogen ze optreden tijdens het Popsport Showcase Festival 2018.

Het belooft een mooie avond te worden a.s. zaterdag! Deuren: 20:00 / Tickets vvk 5,- en dagkassa 7,50.

Gerelateerde artikelen met Afsluiting talentontwikkelingstraject Popsport Limburg in Poppodium Volt

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht