Nieuws

Afsluiter van feestweekend: Grenswerk Recordings

Live studio sessies met vier regionale bands
Poppodium Grenswerk viert haar vijfjarig bestaan met Grenswerk Recordings. Vier topacts uit de regio nemen op zondag 20 oktober live in de zaal een aantal nummers op, mét publiek! De tracks zullen verschijnen op een vinyl 12” tijdens Record Store Day 2020. Het gaat om de volgende artiesten: Blackbird, Baer Traa, Heavenly Heroes en Ragtime Rumours. Voor alle sessies zijn afzonderlijk tickets te koop. Ook is er een passe-partout verkrijgbaar die toegang geeft tot alle sessies. Per sessies is plek voor maximaal 100 personen.

Op zondag 20 oktober wordt de zaal van Grenswerk tijdelijk een opnamestudio. Grenswerk Recordings is een project waarbij acts uit de regio de mogelijkheid krijgen in een uurtje opnametijd twee nummers vast te leggen, live in de studio. De nummers worden uitgebracht als live-video’s in samenwerking met het online-platform 27 Tapes. Ook verschijnt een 12” vinyl-lp met alle acht de nummers. De opnames vinden plaats onder leiding van producer Wouter Budé van de Moon Music Studios in Maasbracht.

Het team van Grenswerk heeft voor Grenswerk Recordings zorgvuldig vier regionale topacts uitgekozen. Blackbird is het project van frontvrouw Merel Koman uit Kessel. Zij brak afgelopen jaar door met een aantal countrypop-singles die niet van de radio weg te slaan waren. Ze stond al met veel succes in Grenswerk en op Zomerparkfeest.

Baer Traa is het Venlose wonderkind dat de afgelopen tijd mocht ruiken aan nationaal succes. Gerard Ekdom (Radio 2) is fan en draaide zijn singles veelvuldig, en terecht. Traa presenteerde afgelopen maart zijn eerste EP in Grenswerk.

Derde act die deelneemt is Ragtime Rumours uit Reuver: een band die zich geheel op eigen kracht op zowat alle belangrijke bluesfestivals wist binnen te spelen met hun aanstekelijke mix van gypsy-swing, ragtime en honky-tonk.

Tot slot zullen Heavenly Heroes aantreden, een nieuwe, ambitieuze Venlose rockband die bol staat van de ervaring en inmiddels een soort artist-in-resident is geworden in Grenswerk. Ze repeteren nagenoeg dagelijks in onze oefenruimtes.

Grenswerk Recordings is onderdeel van Vijf Jaar Grenswerk. Aankomende oktober bestaat het poppodium vijf jaar. In het jubileum-weekend spelen Fischer-Z, My Baby en Navarone in Grenswerk. Het concert van Navarone verkocht in rap tempo uit. Voor de andere twee concerten zijn nog een aantal tickets verkrijgbaar. Met Grenswerk Recordings wordt het feestweekend afgesloten.

Vijf Jaar Grenswerk!
Donderdag 17 oktober: Fischer-Z (laatste tickets)
Vrijdag 18 oktober: My Baby
Zaterdag 19 oktober: Navarone (uitverkocht)
Zondag 20 oktober: Grenswerk Recordings

Grenswerk Recordings wordt mede mogelijk gemaakt door Pop in Limburg.

Gerelateerde artikelen met Afsluiter van feestweekend: Grenswerk Recordings

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht