Nieuws

(A)Broad Horizon, Connected in Isolation

Vorige maand kondigden we al aan dat er een nieuw event naar Sittard-Geleen zou komen, een bijzondere week die is samengesteld door internationale studenten uit de regio.
Naast diverse films in het Filmhuis de Domijnen en een slot concert van Altin Gün in Poppodium Volt kunnen we nu bekendmaken wat de andere activiteiten gaan worden in de reeks van (A)Broad Horizon.

Knock Out Comedy Crew
Op dinsdag 24 november kun je genieten in Poppodium Volt van internationale comedy.
Een line-up van Stephen Bell, Dave Felida en Bob Maclaren met als MC van de avond Edo Berger. Ook tijdens connected in isolation mag en kan er gelachen worden, misschien wel het belangrijkste om te doen tijdens deze periode. Even lekker loslaten, genieten van Engelstalige comedy op het hoogste niveau. Laat je een avond verassen in Poppodium Volt, met een intieme setting op afstand is het veilig en gezellig.

Museum of Humanity
Project Humanity kreeg in 2001 voor het eerst vorm toen fotograaf Ruben Timman in Vietnam een droom kreeg: “Ik bezoek het “Museum der Mensheid” en krijg een rondleiding van Kofi Annan. Tijdens deze rondleiding doe ik een schokkende ontdekking: het museum verkeert in vervallen staat. De vitrinekasten zitten onder een dikke laag stof, alles is smerig, het glas gebroken en het is er donker. Ik ben verontwaardigd, want niemand lijkt zich er druk om te maken”.
Sinds 2004 ging hij aan de slag om dit museum te ontdoen van het stof en maakte sindsdien foto’s over de hele wereld. “Ik ben ervan overtuigd dat iedereen de moeite waard is en het verdient om met waardigheid te worden afgebeeld”. In 2019 werd het museum realiteit in Zaandam. Nu vindt het zijn weg naar het zuiden waar tijdens de shows van The Knock Out Comedy Crew, Steffen Morrison en Altin Gün een klein museum wordt opgericht in Poppodium Volt. De bezoekers van deze voorstellingen kunnen dit museum gratis doorlopen.
In 2021 zal het Museum of Humanity terugkeren naar Sittard-Geleen, later meer hierover.

Deze week komt tot stand door de support en subsidie van de Provincie Limburg en de Gemeente Sittard-Geleen.

(A)Broad Horizon – Connected in Isolation
ma 23 nov t/m zo 29 nov, Diverse locaties De Domijnen
Tickets Altin Gün via: https://bit.ly/35GgRzU
Tickets Knock Out Comedy Crew: https://bit.ly/35yu5Qf

The Knock Out Comedy Crew naar Poppodium Volt tijdens (A)Broad Horizon. Dinsdag 24 november kun je genieten van 4 Engelstalige comedians in Volt.

Tijdens (A)Broad Horizon kun je naast muziek en film ook genieten van een heerlijke avond comedy. De show zal in een kleine setting plaatsvinden in de popzaal om eens iets anders te doen dan de reguliere theater zalen waar je normaal van comedy kan genieten. Met (A)Broad Horizon brengt De Domijnen een breed aanbod aan speciale activiteiten en daar sluit dit geweldige idee van de studenten helemaal bij aan. Dinsdag de 24ste kun je genieten van; Edo Berger, Stephen Bell (Ierland), Dave Felida (Nederlandse Antillen) en Bob Maclaren (Nieuw Zeeland).

Een internationale avond dus waar we de wereld over gaan.

Ruben Timman, documentair fotograaf en oprichter van het Museum of Humanity, vertelt hoe het Museum of Humanity is ontstaan.

De droom

“In 2001 ben ik voor een reportage in Vietnam. Tijdens deze reis krijg ik een droom: ik bezoek het ‘Museum der Mensheid’ en krijg een rondleiding van Kofi Annan. Tijdens deze rondleiding doe ik een schokkende ontdekking: het museum verkeert in vervallen staat. De vitrinekasten zitten onder een dikke laag stof, alles is smerig, het glas gebroken en het is er donker. Ik ben verontwaardigd, want niemand lijkt zich er druk om te maken.

Mensen zijn meesterwerken

‘Zie je hoe vervallen en duister de wereld kan zijn?’ Het was alsof God dat tegen me zei, toen ik wakker werd. De droom liet me niet los en geleidelijk aan ontstond het verlangen om door middel van foto’s de schoonheid en waardigheid van de mens te midden van een vervallen wereld aan anderen te laten zien. Met die wens in mijn hart en mijn camera in de hand ben ik op pad gegaan en mijn droom groeide uit tot iets concreets. Project Humanity.
Sinds 2004 heb ik wereldwijd duizenden mensen gefotografeerd en steeds op dezelfde manier: recht van voren, met een neutrale uitdrukking, zo puur mogelijk en vooral: waardig. Wanneer dit project voltooid zal zijn, weet ik niet, maar dit weet ik wel: ik wil de foto’s delen met een groot publiek – mensen aan het denken zetten over de schoonheid, diversiteit en veelkleurigheid van de mens. Ik fantaseer ook over een echt Museum der Mensheid, met daarin de portretten van al die prachtige mensen. Een plek waar kunst, cultuur en maatschappelijke vraagstukken elkaar ontmoeten. Een museum waar waardigheid, hoop en schoonheid elkaar vinden.”

 

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht