Nieuws

Aanvragen “SamenDOOR! regeling popmuziek” mogelijk!

Vorig schooljaar heeft Pop in Limburg zich sterk gemaakt voor het stimuleren van een duurzame samenwerking tussen scholen en de Limburgse popsector in het kader van het muziekonderwijs: Met de stimuleringsregeling DOOR! popmuziek hebben in 2017-2018 diverse poporganisaties projecten opgezet met in totaal 19 scholen: 12 basisscholen, 5 middelbare scholen en 2 scholen voor nieuwkomers! De leerlingen van deze scholen zijn aan de slag gegaan met o.a. bandwerk, percussie, zang en dj-ing en hebben al hun harde werk mogen presenteren tijdens uitvoeringen voor schoolgenoten, ouders en media.

Ook voor het schooljaar 2018-2019 heeft de Provincie Limburg de opdracht gegeven een nieuwe regeling op het gebied van popmuziek te faciliteren. Deze “SamenDOOR! regeling Popmuziek” zal wederom uitgevoerd worden door Pop in Limburg. Poporganisaties kunnen vanaf nu een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage.

Pop in Limburg geeft voor het schooljaar 2018-2019 een bedrag van maximaal €1.000,- per project. Per poporganisatie kan er maximaal drie aanvragen gedaan worden. Er vindt in het kader van muziekonderwijs een samenwerking plaats tussen de aanvrager en een school. Deze samenwerking wordt vormgegeven als een popmuziek project.

Het doel van de regeling is het verstrekken van een projectsubsidie voor het realiseren van een duurzame inbedding van kwalitatief goed muziekonderwijs in het primair- en voortgezet onderwijs door: Het vormen van verbindingen tussen binnenschoolse en buitenschoolse muziekeducatie door het realiseren van een samenwerking tussen een poporganisatie en een school. Ook wil Pop in Limburg met deze regeling poporganisaties en scholen stimuleren ook verbinding te zoeken met partners die het convenant “Méér Muziek in de Klas in Limburg” hebben ondertekend, zoals Conservatorium Maastricht, kunstencentra e.d. om zo gebruik te maken van elkaars kwaliteiten, kennis, kunde en netwerk.

 

Een aantal voorwaarden zijn:

  • Aanvrager (de poporganisatie) komt uit de omgeving van de school en is gezeteld en actief in de provincie Limburg;
  • Het project draagt bij aan de muzikale ontwikkeling van kinderen;
  • Het project past binnen de doorgaande lijn muziekonderwijs van de school;
  • Het project is een samenwerking tussen school en (pop)organisatie;
  • Het project kan een link leggen tussen wat er binnen school en buiten school gebeurt.

Lees hier meer over de regeling en de voorwaarden.

EEN AANVRAAG DOEN: HOE?

Om een bijdrage via de regeling aan te vragen dient de poporganisatie in overleg en samenwerking met de betreffende school een:
  • correct ingevuld aanvraagformulier, ondertekend door beide partijen;
  • een begroting;
  • en een verklaring, ondertekend door beide partijen;

te sturen via e-mail naar julie@popinlimburg.nl. Wij raden aan om eerst een opzet van het aanvraagformulier en begroting in te zenden. Zo kunnen wij met u kijken of het project in aanmerking komt voor de regeling en of er eventueel nog informatie mist. Ook denken wij graag mee over de invulling van het project en kunt u ons ook mailen of bellen voor hulp met het invullen van het aanvraagformulier.

U kunt via de volgende link het aanvraagformulier en de verklaring downloaden.

Check hier nog eens alle alle informatie over de SamenDOOR! subsidieregeling popmuziek.
Vragen? Mail gerust naar julie@popinlimburg.nl  
Gerelateerde artikelen met Aanvragen “SamenDOOR! regeling popmuziek” mogelijk!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht