Nieuws

Aanstaande Zondag Finale van Imagine Netherlands in Muziekgieterij

MAASTRICHT – Op zondag 16 december 2018 vindt de landelijke finale van Imagine Netherlands plaats in de Muziekgieterij, Maastricht. Acht acts uit zes verschillende Nederlandse provincies zullen hier strijden voor een felbegeerde plek in de internationale finale van Imagine 2019, waar ook finalisten uit landen als Brazilië, Zweden, Zimbabwe en Frankrijk aan deelnemen. 

De finale is gratis toegankelijk maar wordt ook live gestreamd op Facebook. De internationale finale van Imagine 2018, die op 22 september 2018 plaatsvond, werd door 40.000 mensen wereldwijd bekeken op de Facebookpagina van Imagine. De acht acts die Imagine Netherlands vertegenwoordigen komen uit de provincies Limburg, Noord-Brabant, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Flevoland respectievelijk.

Tijdens Imagine Netherlands, waarvan wereldwijd acht andere nationale finales plaatsvinden, wordt één act geselecteerd die als finalist van Imagine Netherlands 2019 doorgaat naar de internationale finale. De rondreizende internationale finale vindt in 2019 ook plaats in Maastricht en verhuist in 2020 naar Barcelona, Spanje. De rockband tRuckks uit Frankrijk won op 22 september Imagine International Final 2018. Aan de internationale finale namen destijds acts uit Brazilië, Noorwegen, Kroatië, Zweden, Zimbabwe, Nederland, Polen en Frankrijk deel.

“Dankzij het internationale netwerk van Imagine en JMI maken we talent zichtbaar in eigen land én het buitenland. We bieden ze met deze finale een professioneel podium en tevens een fantastisch groot publieksbereik middels een livestream. De finale wordt integraal opgenomen en uitgezonden via de websites en social mediakanalen van alle deelnemende POPnl-leden en onze mediapartners Pinguin Radio en 1Limburg”. Met uitzondering van tv-programma’s als Idols of The Voice is er eigenlijk geen groter platform te bedenken waarop je je als jong talent op deze manier kunt laten zien. Bovendien brengen onze deelnemers eigen werk, waarmee we ons onderscheiden ten opzichte van de commerciële tv-programma’s.”, aldus Paul Moerel (Pop in Limburg) over het belang van deelname.

Imagine is een programma van JM International, een NGO die zich wereldwijd inzet voor de (talent)ontwikkeling van muziek onder jongeren. Zij hebben leden in meer dan 60 landen en organiseren meer dan 40.000 activiteiten over de hele wereld waarmee ze 6.000.000 kinderen en jongeren bereiken. De organisatie, die in 1945 opgericht werd, slaat bruggen tussen sociale, geografische en culturele verschillen en wil op deze manier een internationaal platform creëren waar jongeren en kinderen op een intercultureel niveau van elkaar leren.

Imagine Netherlands wordt mogelijk gemaakt door:

Provincie Limburg, Gemeente Maastricht, POPnl, Muziekgieterij, Pinguin Radio en 1Limburg. Bij POPnl zijn aangesloten: Kunstloc (Noord-Brabant), CAF (Flevoland), Friesland Pop (Friesland), GRAP (Amsterdam), Popradar (Den Haag), K&C (Drenthe), NH-Pop (Noord-Holland), De Coöperatie (Utrecht), POPGroningen (Groningen), Poppunt Overijssel (Overijssel), Popunie (Rotterdam), ZB (Zeeland) en Pop in Limburg (Limburg).

Gerelateerde artikelen met Aanstaande Zondag Finale van Imagine Netherlands in Muziekgieterij

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht