Nieuws

Aankondiging eerste festival Wanderlöss

Na een lange lange aanloop in een groen groen heuvelland, kunnen we eindelijk met bijzonder ongepaste trots de eerste editie van Wanderlöss aankondigen. Twee losse dagen, één gedachte, op 2 en 3 oktober aanstaande. Muziek, literatuur en kunst in de mooiste omgeving (sorry Vlieland!) van Nederland, Zuid-Limburg.

De landstreek uit onze jeugd openbaart zich in een festival dat we wanhopig geen festival proberen te noemen. Een popculturele processie klinkt al beter. Wandelend via bands in kloosters naar dichters in boswachterstoelen. Opdat je zult voelen waar je geweest bent!

Het is ronduit een eer om op de verschroeide aarde van het huidige cultuurlandschap dit alsnog te mogen presenteren. Uiteraard binnen de gestelde regels. Dus voor maximaal 750 mensen, op vertoon van een QR code en met losse kaartverkoop per dag.

Programma
De programmering richt zich met Spinvis en AHJ Dautzenberg op gewaardeerde en gevestigde namen, maar het zijn vooral de nieuwkomers die het eerste Wanderlöss-affiche kleuren. Zo speelt Britse band THE GOA EXPRESS een van zijn eerste shows in Nederland, zijn we trots op de komst van Pink Oculus aan de vooravond van nieuw werk en denken we in The Haunted Youth een van de grootste Belgische revelaties te mogen presenteren. Naast muziek is er ook ruimte voor literatuur en kunst van onder meer Jaap Scheeren en Hanneke Hendrix. Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Spinvis – THE GOA EXPRESS – Pink Oculus – The Haunted Youth – AHJ Dautzenberg – Hanneke Hendrix – Robin Kester – Sarah Neutkens – Bas & Niek (Afterpartees) – Gerbrand Bakker – Jaap Scheeren – St. Paul’s Popquiz

Tickets (incl. servicekosten)
Zaterdag – €42,50
Zondag – €29,50
Tickets zijn nu te koop op www.wanderloss.nl.

Overnachten
Het hoeft geen geheim te zijn dat we dit bedacht hadden als weekender, dus voel je vooral vrij om kaarten voor zowel de zaterdag als de zondag te kopen. “Ik kan mensen niet tegenhouden als ze willen kamperen” zei Mark Rutte. Wie zijn wij om onze minister-president tegen te spreken? Daarom zetten we op onze website binnenkort wat overnachtingsmogelijkheden op een rijtje.

Laat de huidige aandacht voor het leven om de hoek niet vruchteloos blijken. Gulpen-Wittem nodigt je uit voor twee dagen vol favoriete bands, schrijvers en kunstenaars op onverwachte plekken.

Not all those who wander are lost!

Team Wanderlöss

Gerelateerde artikelen met Aankondiging eerste festival Wanderlöss

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht