Nieuws

A Minor Problem brengt nieuwe single uit!

De Heerlense punkband A Minor Problem slingert op 23 januari haar nieuwe single ‘The Rub’ de wereld in. Deze single wordt vergezeld met een poppenkast-videoclip die doet denken aan de Muppets, maar met Shakespeare in plaats van Kermit. Het nummer is een voorproefje van de EP ‘Good Grief’, die in april wordt uitgebracht.

A Minor Problem bracht in 2019 haar gelijknamige debuutalbum uit. Vorig jaar was de band nog te bewonderen in de finale van Nu of Nooit. De band is tevens geselecteerd om deel te nemen aan Popronde, een rondreizend muziekfestival dat plaatsvindt in circa 40 steden in Nederland.

De single die op 23 januari wordt uitgebracht, is de tweede in een reeks nummers die in aanloop naar de EP zullen verschijnen. ‘The Rub’ is de hardste track op de EP, met een tekst die is gebaseerd op de bekende ‘To Be Or Not To Be’ speech uit het toneelstuk Hamlet, van Shakespeare. In december werd het nummer ‘Talk About It’ al uitgebracht.

In de videoclip wordt het nummer gezongen door Shakespeare zelf 1 en ziet hij verschillende ‘Rubs’ voorbijkomen. De clip is te bekijken op het YouTube kanaal van A Minor Problem. De nieuwe single is tevens gratis te beluisteren op alle online streamingkanalen, zoals Spotify, iTunes, Deezer en Apple Music.

A Minor Problem maakt een vrolijke cross-over van poppunk, post-punk, indie, een flinke scheut folk en incidenteel een snel hardcore nummertje. Het mag dan ook geen verrassing heten dat de liveoptredens van de band bekend staan om hun enthousiaste, hyper-energieke sfeer en de grote interactie met het publiek. De band bracht eerder al een EP (2015) en een album (2019) uit.

Videoclips

The Rub: LINK

Talk About It: LINK

Muziek

Spotify: LINK

Apple Music: LINK

Gerelateerde artikelen met A Minor Problem brengt nieuwe single uit!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht