Nieuws

The live coaches lanceren podcast seizoen 2

The live coaches lanceren podcast seizoen 2

Hoe kun je als artiest jou unieke verhaal vertalen naar een live ervaring op het podium?

Om antwoord te geven op die vraag zijn Vincent de Raad en Melanie Esther samen ‘The Live Coaches’ gestart. The Live Coaches coachen artiesten in het vertalen van hun unieke verhaal naar een live ervaring op het podium. Dit doen zij middels coaching, workshops én met hun eigen podcast. Hun slogan: maak van je optreden een ervaring!

Podcast ‘The Live Coaches’

The Live Coaches is dé podcast waar ambitieuze Nederlandse artiesten kennis, inspiratie en meteen toepasbare inzichten krijgen in hoe zij hun verhaal op eigen wijze kunnen vertalen naar een live ervaring. Na een succesvolle eerste podcastseizoen wordt nu het tweede seizoen gereleased.

In het eerste seizoen bespraken The Live Coaches de verschillende elementen van live met experts uit de Nederlandse live muziekindustrie. Zo waren er afleveringen over concepting (met Toon Rooijmans, o.a. The Opposites), licht (met Freek Ros, o.a. De Staat), het verhaal (met Typhoon) en het publiek (met Naaz).

Seizoen 2

In het tweede seizoen gaan The Live Coaches nóg dieper in op hoe je als artiest van je optreden een ervaring kunt maken. Zo bespreken ze o.a. wat artiesten kunnen leren van wetenschappelijk onderzoek naar live ervaringen (met live onderzoeker Martijn Mulder), wat artiesten kunnen leren van hoe een recensent shows ervaart (met Atze de Vrieze, muziekjournalist bij 3voor12) en hoe artiesten hun shows tegelijk meeslepender en inclusiever kunnen maken door hun optredens te benaderen als een multi-zintuiglijke ervaring (met Revelland en Kuzko) en vele andere afleveringen.

Het seizoen sluiten ze af met een case study van Son Mieux, één van de grootste Nederlandse acts van dit moment. Ze bespreken met zanger Camiel Meiresonne de opvallende groei in de live ervaring van zijn act.

Beluister de podcast op Spotify en alle podcast apps

Volg @TheLiveCoaches op Instagram voor inspiratie en updates en check de website thelivecoaches.nl voor shownotes, transcripts en links naar alles wat we in de podcast bespreken.

 

www.thelivecoaches.nl

@thelivecoaches

info@thelivecoaches.nl

+316 31496661

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht