Nieuws

Josh Island released: ‘Pennies from heaven’

Geboren in Engeland uit Nederlandse ouders, opgegroeid in Duitsland en Luxemburg, wonend in Maastricht. Josh Islands is een Europeaan. Deze europese persoonlijkheid weerspiegelt zich in zijn muziek: Catchy singer-songwriter pop met sterke soul en folkinvloeden, met als kern doordachte verhalen. Sting, Jamie Cullum en John Mayer behoren tot zijn inspiraties. 

Reeds als 15-jarige muzikant in Luxemburg werd hij om zijn dynamische stem en energieke publieksinteractie bekend. Zo mocht hij  voor 1500 man voor Passenger en James Morrison openen, deed hij mee aan Popronde en is hij nu regelmatig in Duitsland op tour. Op het podium is Josh een meeslepende entertainer. Hij doorbreekt de doorzichtbare barrière tussen artiest en publiek en betrekt luisteraars volledig bij de show – een zeldzame en vooral bijzondere ervaring.

Voor zijn laatste EP ‘Love Don’t Come Easy’ reisde hij af naar Portugal, en werkte daar samen met producent Nelson Canoa (oa bekend van Sara Tavares, Carminho, Rita Guerra). De muzikanten van The Black Mamba (Eurovision 2021) en Luís Figueiredo (Luísa Sobral, Cristina Branco) gaven als begeleidingsband hun medewerking aan deze plaat.
Van de EP verschenen eerder de singles ‘Fire In You’ en ‘Love Don’t Come Easy’. Deze werden veelvuldig gedraaid op nationale radio in Luxemburg en Duitsland.

In Pennies From Heaven vraagt Josh Island zich af wat voor een relatie wij met de tijd hebben: “Het leven is druk en vliegt zo hard voorbij. Gemiddeld kijken we 60 keer dag naar onze horloge of telefoon, ons dagelijks leven is rondom tijd gestructureerd. Hoe zou het zijn als die naar wens stil kon staan?”

Voor de videoclip, die later in de maand zal verschijnen, riep Josh zijn fans op om momenten uit hun leven te delen, die voor hun symbolisch staan voor een gekoesterd moment. De clip vormt een collage van herinneringen. Het nummer werd door de portugese producent Nelson Canoa (Sara Tavares, Carminho) met wie Josh eerder samenwerkte, geproduceerd. The muzikanten van The Black Mamba (Eurovision 2021) vormden zijn begeleidingsband tijdens de opnames.

Perscitaten
“Een geweldige stem.” – John Butler

“Zijn sympathieke persoonlijkheid in combinatie met het technisch perfect gitaarspel en warme stem, doet het publiek hun adem inhouden. Moeiteloos betrekt Josh het publiek bij een unplugged liedje midden in de zaal waarin het publiek in een cirkel meezingt. Er gebeurde iets tussen artiest en publiek en dat was voelbaar.” – 3Voor12 Limburg

“Met zo’n internationale achtergrond lijkt een wereldwijde muziekcarrière onvermijdelijk.” – Weser Kurier

“Josh Island vertrouwde op niets anders dan zijn zang en gitaren om een ​​ongelooflijke openingsset te spelen met een mix van muziekstijlen en veel publieksparticipatie.” – Luxembourg Times

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht