Nieuws

Huis voor de Kunsten Limburg en Kunstbende Limburg ontwikkelen talent

Gratis workshops in de ECI Cultuurfabriek op zondag 4 februari

Op zondag 4 februari 2018 tussen 13.00 en 17.00 uur worden in de ECI Cultuurfabriek in Roermond workshops gegeven op het gebied van dans, dj, expo, fashion, film, muziek en taal/theater. Deze worden georganiseerd door Kunstbende Limburg in samenwerking met Pop in Limburg en het Huis voor de Kunsten Limburg. Iedereen tussen de 13 en 18 jaar oud kan hier gratis aan deelnemen. Een ideale kans om professionals als Jody Geijsendorpher (dans), Tim Gaal en Gilmaro Tol (dj), Nieke Lemmens (expo), Danitsja Dubnik (fashion), Robin Peeters (film), Juul de Bruin en Aïcha Cherif (muziek) en Louie Hamers (taal/theater) het hemd van het lijf te vragen en je voor te bereiden op een eventuele deelname aan Kunstbende 2018! Ook als je niet aan de Kunstbende-wedstrijd wilt deelnemen, ben je van harte welkom om mee te doen aan een van de workshops. Grijp die kans en meld je aan via www.kunstbendelimburg.nl/eci18.

Kunstbende is dé landelijke wedstrijd voor jong creatief talent met in iedere provincie een voorronde. In Limburg vindt deze dit jaar plaats op 25 maart in Schouwburg De Domijnen in Sittard. Vorig jaar deden meer dan 500 jongeren (alleen of in een groep) mee in een van de acht categorieën (Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal of Theater). Voor deze editie kun je je nog t/m 1 maart aanmelden. De workshops zijn zeer geschikt voor (potentiële) deelnemers om zich voor te bereiden op hun deelname en extra inspiratie op te doen.

Singer-songwriters Juul de Bruin en Aïcha Cherif gaan samen met jou op zoek naar inspiratie voor het schrijven van je eigen liedjes.Filmregisseur en –producent Robin Peeters geeft bijvoorbeeld aan de hand van kijkfragmenten en praktijkvoorbeelden tips over hoe je je jouw eigen filmidee of –verhaal kunt vertalen naar beelden. Met beeldend kunstenaar Nieke Lemmens ga je aan de slag om met z’n allen een groot schilderij te maken. Urban danseres Jody Geijsendorpher coacht je bij het (door)ontwikkelen van jouw dans of choreografie. En theater- en taalperformer Louie Hamers helpt je bij de voordracht van jouw gedicht of verhaal. Kijk op www.kunstbendelimburg.nl/eci18 voor meer informatie over alle gratis workshops op 4 februari aanstaande.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht