Nieuws

37E EDITIE BUNKERPOP: BIERGARTEN XXL

Voor de 37e keer vindt het jaarlijkse showcase- en talentenfestival plaats op het parkeerterrein van de welbekende Oefenbunker aan de Heerlenseweg 162 in Landgraaf! Het moge duidelijk zijn dat we ons op dit moment in een “andere tijd” bevinden. Een periode waarin evenementen niet vanzelfsprekend zijn, maar dat veiligheid, plezier en verbondenheid samen kunnen gaan dat bewijzen we met deze 37e editie van Bunkerpop. In samenwerking met gemeente, deskundige en vrijwilligers hebben we ervoor gezorgd dat we corona-proof de authentieke sfeer van Bunkerpop kunnen behouden. Hoe ziet dat eruit?

Hetgeen dat het meeste op zal vallen is dat er geen vrije inloop meer zal zijn tijdens het festival. Het terrein is omgetoverd tot één groot terras, waar bezoekers vooraf een ticket voor dienen te kopen. Met het kopen van een entreeticket voor €10,- kunnen we ook dit jaar een te gek festival neerzetten. Eveneens steunen bezoekers stichting Oefenbunker Live hiermee. Niet alleen tickets kunnen vooraf worden besteld maar ook drank -en eetkaarten kunnen vooraf worden online worden aangeschaft. Dit voorkomt dan weer wachtrijen bij de kassa’s tijdens het evenement zelf.

Vanaf 12.00 zijn bezoekers welkom op het festivalterrein. Bij aankomst wacht een van de vrijwilligers ze op en brengt iedere bezoeker naar zijn/haar tafeltje. Er is gelegenheid om handen te kunnen ontsmetten en bezoekers worden verzocht om zoveel mogelijk binnen hun eigen plek te blijven. Op deze plek zijn drankkaarten aanwezig waarop o.a. een breed assortiment (speciaal)bieren staan. Dit betekent dat zelfs de drankjes aan tafel zullen worden gebracht door onze lieftallige vrijwilligers. Bezoekers kunnen ondertussen genieten van een breed scala aan muziek. Zo is er bijvoorbeeld de DJ Draaitanic, een heuse DJ Boot en de mini – stage voor lokale singer-songwriters. De mainstage zal dit jaar binnen zijn en live worden uitgezonden op een groot LED-scherm dat op het terrein is geïnstalleerd. Ook dit jaar is weer gedacht aan een lekkere warme hap. Oud en vertrouwd zal scouting Amicus uit Heerlen de barbecue verzorgen en knorrende magen op smakelijke wijzen vullen.

Verder houden we natuurlijk rekening met extra hygiëne maatregelen en zullen de toiletten en openbare ruimtes goed schoongehouden worden. Ook zal er op gelet worden dat de anderhalve meter afstand gerespecteerd wordt door bezoekers en vrijwilligers over het gehele terrein.

Kortom; juist in deze gekke tijd brengen wij met liefde muziek, veiligheid én verbondenheid samen in één festival. Bunkerpop zoals we het gewend zijn, voor jong en oud, in een ander jasje.

Meer informatie over Bunkerpop 2020 en de bands vind je op de Facebookpagina van Bunkerpop.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht