Nieuws

35e Editie Bunkerpop: “Grootser Dan Ooit!”

Zaterdag 1 september vindt het jaarlijkse gratis toegankelijke showcase- en talentenfestival Bunkerpop voor de 35e keer plaats op het parkeerterrein van de welbekende Oefenbunker aan de Heerlenseweg 162 in Landgraaf! Voor het 7e lustrum pakt Bunkerpop flink uit met enkele grote headliners zoals The Overslept en Spoil Engine (BE) op het grote buitenpodium. Op het binnenpodium zal heel veel jong talent uit Parkstad Popstad schitteren. Het festival wordt dit jaar om 13.15 geopend worden door de jonge formatie Defenestrate en ruim na middernacht zal de energieke rockband Plastic Personality het festival afsluiten. Entree is zoals ieder jaar weer gratis.

Vanaf 13.00 uur zullen afwisselend op het binnen- en buitenpodium doorgaand optredens elkaar afwisselen. In de popzaal van de Oefenbunker is volop ruimte voor jong poptalent, dat zich o.a. in kader van Talentontwikkeling Parkstad Popstad presenteert. Laat je verrassen wat deze next generation popmuzikanten allemaal te bieden hebben.

Op de grote main stage buiten staan naast regionaal veel belovende acts ook enkele (inter)nationale headliners op het programma. Wat te denken van Spoil Engine uit België, die onlangs nog op Wacken Open Air stonden en nu in de namiddag een knallende show geven op Bunkerpop. Of The Overslept, die afgelopen Pinkpop nog stage 4 plat speelden en ook reeds vaak o.a. op 3FM worden gedraaid. Ze staan rond 20 uur op het programma.

Gedurende hele dag zijn echter nog veel meer top acts te zien, zoals Walden, winnaar van Nu of Nooit 2017 en openingsact van Pinkpop 2018. Elle Hollis, de 21-jarige Brunssumse timmert al goed aan de weg en heeft met haar catchy popnummers een contract weten te krijgen bij het bekende label Warner/Chappell. Liefhebbers van het wat harder genre komen aan hun trekken bij bands als Under False Name, de band Clockwork uit Aken of Katharoi uit Parkstad. Of bouw een feestje met A Minor Problem, die vorig jaar nog Parkcity Live hebben geopend.

Naast alle muzikale elementen zijn er ook een aantal vernieuwde area’s ingericht, zoals een Biergarten en het Bunker-Museum. Hierin worden beelden vertoond van 35 jaar Bunkerpop. De innerlijke mens wordt net als voorgaande jaren gevoed door Scouting Amicus uit Landgraaf. De gehele dag kan in de foodcorner lekkers worden gehaald.

Gerelateerde artikelen met 35e Editie Bunkerpop: “Grootser Dan Ooit!”

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht