Nieuws

3-jarig jubileum voor Pop in Limburg

Geleen, op 1 juli 2021 wordt het 3-jarig bestaan van Pop in Limburg gevierd. Stichting Popmuziek Limburg (SPL) is in 1984 opgericht en sinds 2018 doorgegaan onder de nieuwe (merk)naam Pop in Limburg.  Pop in Limburg is de provinciale popkoepel van de provincie Limburg.

Pop in Limburg
De popkoepel is in 1984 opgericht met als doel de Limburgse popmuziek te stimuleren.  In samenwerking met muzikanten, muziekcollectieven, jongerencentra, poppodia, festivals, opleidingen, lokale en regionale overheden en iedereen met een hart voor popmuziek streven we naar een bloeiend ecosysteem voor popmuziek in onze provincie. De provinciale popkoepel is er voor iedereen die zich in het Limburgse popveld beweegt (en zelfs daarbuiten). Zij moeten allen bij Pop in Limburg terechtkunnen voor informatie, met vragen en problemen. Anderzijds hoopt het dat muzikanten, bands, podia, overheden enz. ons verrijken met hun kennis, ervaring en ideeën, zodat er gezamenlijk voor kan worden gezorgd dat Limburg een vruchtbare bodem blijft voor muzikanten, DJ’s en bands! Inmiddels bestaat het team van Pop in Limburg uit 5 vaste medewerkers, die ondersteunt worden door stagiaires en zzp-ers.

Officiële opening
Die nieuwe (merk)naam ‘Pop in Limburg’ is in gebruik genomen sinds juli 2018.  Maar het kantoor van Pop in Limburg is op 22 februari 2019 feestelijk geopend.  Tijdens de openingen hebben belangrijke mensen uit de Limburgse muziekscene en provincie een woordje gehouden. Ger Koopmans en Jan Smeets mochten uiteindelijk het lintje doorknippen en Paul Moerel (directeur Pop in Limburg) heeft tekst en uitleg gegeven live tijdens Limburg Centraal op L1 Tv. Klik hier om te kijken hoe dat verliep. 

Om een helder beeld te scheppen van wat Pop in Limburg nu precies is en doet is er in samenwerking met Backstage Film Productions een video gemaakt. Kijk en geniet!

Gerelateerde artikelen met 3-jarig jubileum voor Pop in Limburg

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht