Nieuws

2e editie Verstild in Stein op Venlose begraafplaats

Exclusief concert tijdens Allerzielen

Op zaterdagavond 2 november 2019 zal Jacques-Paul Joosten met zijn band wederom een concert geven op de Algemene begraafplaats in Venlo. Het concert dat vorig jaar, ter ere van 675 Venlo Stad, eenmalig gehouden zou worden op deze unieke locatie, krijgt een onverwacht vervolg en is een samenwerking met De Maaspoort en Grenswerk. Tickets zijn meteen te koop via de websites van De Maaspoort en Grenswerk.

Venlo bestond vorig 675 jaar als stad. Reden voor zanger Jacques-Paul Joosten om met zijn band een eerbetoon te brengen aan alle Venlonaren die de afgelopen 675 jaar zijn geboren, getogen en gestorven in Venlo. Een concert dus voor honderdduizenden Venlonaren die vanaf 1343 de stad hebben gemaakt tot wat hij nu is. Geen betere locatie om de overledenen te eren dan de historische Algemene Begraafplaats van Venlo waar ruim 8000 graven een klein gedeelte van de geschiedenis van de trotse Venlonaren van weleer op verstilde wijze weergeven.

Allerzielen
Het concert werd een spraakmakend succes dat door vele bezoekers vorig jaar als een onvergetelijke avond werd betiteld.  Reden om nogmaals op dezelfde locatie muziekliefhebbers te verwennen met muziek, tekst en vooral veel sfeer. Passend is gekozen voor zaterdagavond 2 november, want dan is het Allerzielen en worden de overledenen herdacht.

Band
Ook dit jaar dus op respectvolle, muzikale wijze door JP Joosten & Band die naast de zanger bestaat uit de muzikanten Mirjam Alders, Jeroen van den Berg, Alexander Op Het Veld, Bart Gubbels en Pieter Bartels.

Dialect
‘Verstild in Stein’ is een exclusief concert in samenwerking met De Maaspoort en Grenswerk op een dito locatie waarin verdriet, geluk, tijd, heimwee, liefde en vooral herinneringen op muzikale wijze in het Venlose dialect centraal staan. “Ut verlaeje geit immers noeijts veurbeej.”

Titel voorstelling: Verstild in Stein
Uitvoerenden: JP Joosten & Band
Datum: 2 november 2019
Aanvangstijd: 20.30 uur – 21.30 uur
Locatie: Algemene Begraafplaats | Wylrehofweg 7 Venlo
Toegangsprijs: 17,50 euro
Kaartverkoop: www.maaspoort.nl | www.grenswerk.nl
Clip verstild in stein: https://www.youtube.com/watch?v=d88yk2XWM-s

 

Gerelateerde artikelen met 2e editie Verstild in Stein op Venlose begraafplaats

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht