Nieuws

12 genomineerden Limburgse Popprijs 2022 bekend

Jiri11, Solomon, Dookie, Traplab Radio, Bankastudios, Tracksuit studio’s, Poppodium Nieuwe Nor, Pinkpop, De Bosuil, Yentl Meijers, Denise Sloots en Maud Berben zijn de twaalf genomineerden van de Limburgse Popprijs 2022, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de Limburgse acts, artiesten, ondernemers en organisaties die in het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse Popmuziek.

De Limburgse Popprijzen worden dit jaar voor de vierde keer uitgereikt aan artiesten, ondernemers en/of organisaties die in 2022 de meest significante bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse popmuzieksector.  Nieuw dit jaar is de categorie “Beste Limburgse Initiatief”. Tijdens de jurybijeenkomsten kwam naar voren dat er veel goede initiatieven en projecten in de provincie zijn, maar die moeilijk te vergelijken zijn met de reeds genomineerde organisaties. De Popprijs wil deze initiatieven en projecten in de spotlight zetten, ongeacht hun grootte en historie. Iedereen was het erover eens om deze nieuwe categorie te creëren.

De Limburgse Popprijs bestaat dus uit vier categorieën (Beste Limburgse Initiatief, Beste Limburgse Muziekorganisatie, De Limburgse Belofte én de Limburgse Young Professional). Meer over de Limburgse Popprijs vindt u op www.limburgsepopprijs.nl

En dit zijn ze dan!

De Limburgse Belofte
In de categorie ‘De Limburgse Belofte’ zijn genomineerd: Rapper Jiri11, de band Solomon en rapper Dookie. De categorie richt zich op nieuwe en vernieuwende (van oorsprong) Limburgse muzikanten en acts. Met deze categorie wil Pop in Limburg investeren in de groei van nieuwe artiesten en/of acts, zodat deze zich verder kunnen ontwikkelen binnen de popwereld.

Beste Limburgse Muziekorganisatie
In de categorie ‘Beste Limburgse Muziekorganisatie’ zijn genomineerd: Muziekcentrum de Bosuil, Pinkpop Festival en Poppodium Nieuwe Nor. Deze categorie richt zich op organisaties die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkelingen en innovaties binnen de Limburgse popmuzieksector voor en achter de schermen.

Beste Limburgse Initiatief
In de derde categorie ‘Beste Limburgse Initiatief’ zijn genomineerd: Traplab Radio, Bankastudios en Tracksuit studio’s. Deze nieuwe categorie “Beste Limburgse Initiatief” richt zich op projecten en initiatieven die in de Limburgse scène zijn ontstaan als reactie of tegenreactie op een gebrek aan bijvoorbeeld een platform, ontwikkelruimte of fysieke locatie.

De Young Professional
En in de categorie ‘De Limburgse Young Professional’ zijn genomineerd: Denise Sloots, Yentl Meijers en Maud Berben. Met de ‘Young Professional’ award spreekt de Limburgse popsector uit monde van Pop In Limburg haar waardering uit voor aanstormend talent achter de schermen. Wie is er ondernemend, multi-functioneel en actief betrokken bij de organisatie van een evenement, werkt keihard en met veel succes voor een (pop)organisatie of is de drijvende kracht áchter een artiest of band en zorgt ervoor dat deze flinke stappen maakt?

De winnaars van de Limburgse Popprijs 2022 worden bekend gemaakt op dinsdag 28 maart 2023, om 18.30 uur tijdens de L1 uitzending, live vanuit Poppodium Grenswerk in Venlo.

Gerelateerde artikelen met 12 genomineerden Limburgse Popprijs 2022 bekend

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht