Nieuws

šŸ§”RT FOR UKRAINE

DE CULTUURSECTOR KOMT IN ACTIE VOOR DE INWONERS VAN OEKRAƏNE

Het culturele veld is, zoals iedereen, diep geschokt door de ontwikkelingen in OekraĆÆne. We maken ons grote zorgen over de gevolgen van de grootscheepse vijandelijkheden in OekraĆÆne voor de inwoners van het land. Om solidariteit te tonen en om medeleven en steun te betuigen, organiseert het culturele veld aankomend weekend 4, 5 en 6 maart verschillende activiteiten met de campagneĀ #ā™„rtforUkraine.

Meer informatie over wat jij kunt doen en communicatie uitingen zijn te vinden op:Ā www.h-artforukraine.nl/

Gebouwen in blauw geel
Komend weekend lichten culturele organisaties hun gebouwen aan in de Nationale kleuren van OekraĆÆne: Blauw en Geel. Dit kunnen zijn: theaters, musea, monumenten, bioscopen, filmtheaters, concertzalen, poppodia, bibliotheken, centra voor cultuur(beoefening), presentatieinstellingen, etc. etc.

Benefiet bijeenkomsten
Culturele organisaties doneren naar vermogen een deel van de opbrengst van een activiteit of van een dag tijdens het aankomende weekend 4, 5 en 6 maart aan Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties voor de inwoners van OekraĆÆne. Het kan een activiteit zijn die al op het programma staat, of een bijeenkomst geheel in het teken van OekraĆÆne, bijvoorbeeld met OekraĆÆense artiesten en kunstenaars. Het publiek wordt uitgenodigd ook een donatie te doen onder vermelding van actie H-artForUkraine.

Moment van bezinning
De culturele organisaties bieden het publiek een moment van bezinning, om stil te staan bij wat er gaande is in OekraĆÆne. Dit kan voorafgaan aan een voorstelling, rondleiding of workshop.

Donaties
Doneer indien mogelijk aan Giro 555 onder vermelding van actie H-artForUkraine. Door hetzelfde doel en vermelding te kiezen is het mogelijk achteraf de totale opbrengst te melden. Geef eventueel publiek vrijblijvend de gelegenheid om zelf een financiƫle bijdrage te leveren. Alle culturele organisaties kunnen een benefiet bijeenkomst organiseren. Hoe meer, hoe beter.

Centrale website
Op www.h-artforukraine.nl wordt vanaf woensdagmiddag 2 maart een overzicht bijgehouden van wie er meedoen, met welke activiteit. Ook vind je hier het logo, een flyer, andere nuttige informatie.

Kom in Actie
Laat weten of je meedoet en met welke activiteit door het formulier op deze website in te
vullen: https://www.kunsten92.nl/hart-for-ukraine-aanmeldformulier/

Of deel op social media je solidariteit in beeld en tekst met de hashtags #šŸ§”rtforUkraine #hArtforUkraine

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht