Over Pop in Limburg

Dé website voor en door de Limburgse popsector!

Welkom op dé website van en voor alles en iedereen die zich beweegt in de Limburgse popsector. Voor popliefhebbers is dit dé portal om erachter te komen wat er allemaal te doen is in Limburg, dankzij de uitgebreide agenda en een nieuwssectie met het laatste en heetste nieuws. Voor muzikanten, vrijwilligers en organisaties uit de Limburgse popsector is de website een vergaarbak voor alle nieuwe trends en ontwikkelingen in de popsector. Een digitaal loket waar je terecht kunt voor advies over ontelbare thema’s. En vooral ook dé plek waar we inzichtelijk maken wie er allemaal actief is in de Limburgse popsector: van muzikanten en bands, tot producers en studio’s, tot podia en festivals… je vindt ze allemaal in ons omvangrijke popboek!

Laat zien wat je doet! Lokaal, regionaal of internationaal? Het maakt niet uit hoe klein of groot je act, de activiteit of je organisatie is. Iedereen heeft zijn eigen positie, zijn eigen belangen en draagt op zijn manier bij aan een levendige popcultuur in Limburg. Iedereen die wil en kan bijdragen aan deze website is dan ook welkom!  Samen zorgen we voor content. Samen laten we zien hoe omvangrijk, divers en sprankelend de Limburgse popsector is.

Maak je eigen profiel aan in het popboek. Plaats zelf shows in de agenda of plaats nieuwtjes in onze nieuwssectie. Verkoop je je gitaar? Of ben je op zoek naar muzikanten om een nieuwe band te vormen? Plaats dan een (gratis) oproep in ons prikbord.

Stichting Popmuziek Limburg

Stichting Popmuziek Limburg (SPL) is de provinciale popkoepel van de provincie Limburg. In samenwerking met muzikanten, muziekcollectieven, jongerencentra, poppodia, festivals, opleidingen, lokale en regionale overheden en iedereen met een hart voor popmuziek streven we naar een bloeiend ecosysteem voor popmuziek in onze provincie.

Voorop staat de muzikant, waar we voor zowel amateurs én professionals een klimaat willen realiseren waar voldoende (ontwikkeling)kansen zijn. Dit doen we onder andere door mensen en organisaties die actief zijn in de popmuziek met elkaar te verbinden en door samenwerking te stimuleren. Door het organiseren van verschillende bijeenkomsten en cursussen voor muzikanten én mensen die niet óp het podium maar vooral achter de schermen actief zijn. Door het zichtbaar maken en promoten van Limburgs poptalent en door het ontwikkelen en organiseren van verschillende talentontwikkeling programma’s. En tenslotte door het zichtbaar maken van de Limburgse popcultuur, mede met deze website.

 Stichting Popmuziek Limburg heeft een zelfstandig bestuur. Voor de uitvoering van onze activiteiten worden we ondersteund het Huis voor de Kunsten Limburg.

De consulenten van het Huis

Consulent Popmuziek Paul Moerel van het Huis voor de Kunsten Limburg is eerste aanspreekpunt voor het Limburgse popveld. Voor vragen en advies kun je altijd bij hem terecht. Hij kan je ook doorverwijzen en weet welke sleutelfiguren er regionaal of landelijke iets voor je kunnen betekenen.
Projectcoördinator Linda Erkens is hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de uitvoering van de projecten Popsport, Nu of Nooit en DVERS. Doe je mee aan deze projecten of heb je vragen over een mogelijke deelname, voorwaarden en andere praktische zaken, aarzel niet en neem contact met haar op.

Paul Moerel

consulent popmuziek

Linda Erkens

projectleider popmuziek

Julie van Diem

projectleider popmuziek

Het bestuur van SPL

Stichting Popmuziek Limburg heeft een eigen onafhankelijk bestuur dat bepaald hoe het beleid en het werkplan van SPL eruit komt te zien. Ze vergaderen een paar keer per jaar en worden hierin ook bijgestaan en gevoed door de consulent popmuziek van het Huis voor de Kunsten Limburg. Het bestuur is altijd aanwezig tijdens de activiteiten van SPL, maar is natuurlijk ook regelmatig te vinden in de Limburgse poppodia en festivals. Als je vragen of ideeën hebt, aarzel dan niet en spreek ze gerust aan.

Sander Ruijters

Conservatorium Maastricht

Bram Jacobs

Muzikantine

Marc Rutten

Conservatorium Maastricht

Crew

Voor diverse activiteiten kunnen we altijd een beroep doen op onze enthousiaste crew en vrijwilligers. Voor ondersteuning tijdens de projecten, stagemanagement, het plakken van posters door de héle provincie, of gewoon om te klankborden over nieuwe ideeën en projecten.

Mara Daniels

Stagiair Allround

Jop Ostendorf

Stagiair Popsport

Nadine Podbevsek

Vrijwilliger

Sam van den Heuvel

Vrijwilliger

Johan van Mulken

Stagemanager

Sascha Teschner

Website

Contactgegevens

Stichting Popmuziek Limburg
Steegstraat 5, Roermond
Postbus 203
6040 AE Roermond
t. 0475 – 399 299
e. info@popinlimburg.nl 

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Cookies instellen